Купуват нови самосвали за нуждите на ОП "Градини и паркове"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
11:32 / 22.11.2012
2749
Общината купува на лизинг 5 самосвала за нуждите на ОП "Градини и паркове". Решението за това бе прието на днешната сесия на ОбС Пловдив с 32 гласа "за", 2 "против" и 7 "въздържал се", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Както вече първи писахме - 457 000 лв. струват новите машини. 157 000 лв., нужни за изплащане на първоначалната и първата погасителна вноска, трябва да се осигурят в проектобюджета за 2013 г., а останалите 310 000 лв. ще се изплащат следващите 4 години - от 2014 до 2017 г.

"Закупуването на новите самосвали се налага, тъй като автомобилният парк на предприятието е морално остарял, амортизиран, неефективен и недостатъчен. Работниците на предприятието имат затруднения в изпълняването на рутинните си трудови задължения, поради невъзможността да преодоляват разстоянията между обектите, поддържани от една бригада", разясни за нашия сайт през седмицата шефът на ОП "Градини и паркове" Стоян Алексиев.

Съгласно структурата на предприятието в спомагателната дейност работят 39 работници разпределени в три бригади - две бригади паважори и ремонтна група, които изпълняват трудовите си задължения по ремонт на парково обзавеждане - пейки, съоръжения, поливни системи, помпени станции, полагане на пътни и паважни настилки във всички райони на града. Към настоящия момент тези бригади ползват за придвижване до обектите камионите на предприятието, което е крайно неудачен вариант, тъй като по този начин се спира дейността на бригадите по поддържане чистотата на парковете, алеите и зелените площи, става ясно още от доклада на Алексиев.

Общинското предприятие е извършило мониторинг на пазара за наличието и стойността на такава техника и е изготвило примерен погасителен план с усреднени цени на база направеното проучване.

Опозицията предложи в Бюджет 2013 да се включат и още 300 000 лв. за възстановяване на поливните ситеми в междублоковите пространства, но мнозинството отхвърли предложението. Зам.-кметът Розалин Петков обясни, че за тази цел в проектобюджета на практика вече са залоежени много повече пари. 


Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив започва пръскане срещу хапещи насекоми
Млад мъж на 21 години потроши магазин в Пловдив
Догодина пътуваме до морето с частни влакове на пловдивска компан...
Силен дъжд над Пловдив
Готова е най-новата улица в Пловдив
4517 нарушения за 5 дни в Пловдив и региона!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).