Куче без каишка изплаши дете до Гребната, стопанинът му изуми с агресия!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (37)
11:10 / 09.02.2017
19541
Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 49-годишния Р.Ч. за това, че по хулигански подбуди е причинил на малолетно лице лека телесна повреда, довела до болка без разстройство на здравето.

На 29 септември 2015 г. в Пловдив Р.Ч. разхождал голямо едро куче в горичката между Гребния канал и река Марица. По същото време 12-годишното пострадало момче и още две малолетни момчета правили крос в района. 

Трите момчета намалили темпото на тичане, когато пред тях видели Р.Ч с кучето. То било без каишка. Животното се затичало след 12-годишното момче, което се изплашило и помолило Р.Ч. да го спре. В този момент обвиняемият се приближил към детето, хванал го с двете ръце за врата и започнал да го стиска, като едновременно с това го обиждал и псувал. 

До Р.Ч. вървяла жена, която се намесила и го помолила да остави момчето. Обвиняемият го пуснал за момент, след което отново хванал детето с двете си ръце и започнал да го натиска в областта на врата.

През цялото време момчето плачело, но не можело да извика. След няколко секунди Р.Ч. го пуснал. Трите момчета се отдалечили. След тях Р.Ч. извикал, че трябвало да бягат на Гребната база, а не в горичката.

За инцидента е бил подаден сигнал във Второ РУ на МВР-Пловдив. По време на разследването е назначена съдебномедицинска експертиза, според която на детето били причинени кръвонасядания в основата на шията, довели до болка и страдание без разстройство на здравето. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото.


Виж коментарите (37)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).