Красива и коварна: Втора бизнесдама е арестувана в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
20:26 / 31.10.2022
154559
Бизнесдама бе арестувана в Пловдив преди броени дни. За това ви информира Plovdiv24.bg в петък, 28 октомври. Днес стана ясно и коя е жената - Салиха Османова (Ахмедова).

Официално от МВР в града под тепетата:

"Поредна успешна акция за предотвратяване на престъпления срещу интелектуалната собственост и данъчното законодателство бе реализирана на 27 октомври от служители на отдел "Икономическа полиция" от пловдивската дирекция на МВР.

Процесуално-следствените действия са извършени под надзора на Районна прокуратура - Пловдив. При претърсване на хале в Северна промишлена зона са открити множество кашони с дрехи, обувки и аксесоари, обозначени със знаците на над 10 световноизвестни търговски марки, без необходими документи за съгласието на правопритежателя.

Изяснено е, че иззетите около 6000 артикула били предназначени за разпространение по интернет чрез куриерски услуги към държави от Европа. Ползвателят на склада - собственичка на еднолично търговско дружество, е задържана за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 172б от НК.

Работата по документирането му продължава по указания на наблюдаващия районен прокурор. Предстои да бъдат назначени съответните експертизи за оценка на размера на щетите на потърпевшите юридическите лица, притежатели на защитените търговски марки".

За друг подобен случай от съвсем скоро четете тук.

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).