Контрабандни цигари изчезнаха от помещения на Икономическа полиция

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
09:22 / 19.08.2010
4039
Голямо количество контрабандни цигари, конфискувани по време на различни акции, са изчезнали от помещения в Икономическа полиция на ул. "Брезовска". Директорът на Областната дирекция старши комисар Тодор Чонов потвърди информацията, като уточни че става въпрос за около 100 стека цигари. "Инцидентът е изключително неприятен, за случая е уведомена Районна прокуратура", коментира Чонов. В момента в сградата на Икономическа тече инвентаризация. Според вътрешни източници количеството липсващи цигари е повече от 100 стека. Папиросите са веществени доказателства по различни дела за търговия с акцизни стоки.

Липсите били открити от дознатели, които вчера се върнали от отпуск и забелязали, че голяма част от стековете липсват. Тогава подали сигнал в Районна прокуратура. Кражбата не е извършена наведнъж, цигарите вероятно са изнасяни в продължение на седмици на малки незабележими количества.

Според запознати липсите са забелязани от оперативни работници миналата седмица и в продължение на няколко дни те са имали наблюдателен пост, за да спипат крадеца или крадците. Акцията обаче приключила без успех. Ревизията ще покаже колко точно цигари са изнесени и по кои дела са веществени доказателства. Все още не е ясно как какъв ще е изходът на тези дознания и полицейски преписки, но много вероятно е обвиненията по тях да бъдат атакувани от адвокатите.

Кражбата със сигурност е дело на вътрешен човек или хора, тъй като външни лица нямат свободен достъп по етажите. По коридорите има видеонаблюдение, но какво съдържат записите от камерите, не е ясно. Това е поредният неприятен инцидент с кражба на конфискувани цигари от държавна институция. В началото на юли от охранявания склад на митницата изчезнаха 700 мастербокса с цигари "Кинг" и "Мерилин" със стари бандероли, иззети по време на акция за акцизни стоки в Садово. Тази кражба все още не е разкрита.

Източник: в. "Марица"


Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Пловдив:
Богата културна програма, кебапчета и бира в парк "Лаута"
Адвокатката на Караджов: Предполагаме, че има оръжие и заплашва, ...
Домът на бившия полицай Венцеслав Караджов е блокиран от полиция,...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Кметът на Пловдив ще посрещне Стефка Костадинова
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).