Константин Георгиев към Тимчев: Вие и кметът трябваше сега да сте в министерството на енергетиката, а не тук

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:07 / 24.02.2022
6962
"Загрижен съм много за подобряването на качеството на атмосферния въздух в Пловдив, обаче само на 4 км от тук – в село Белащица, 2 фирми се готвят през следващите години да добият 45 млн. тона инертен материал. Всеки, който разбира от математика, нека да започне да смята колко тона взрив са това. Този инертен материал трябва да се надроби, да се натовари на камиони и да се извози.

Това са милиони курсове на камиони, пак казвам, само на 4 км от тук.“, така общинският съветник от "Кауза България“ Константин Георгиев се изказа по повод дебата за изменение и допълнение на "Програма за подобряване на качеството на атмосферния въздух на територията на община Пловдив за периода 2018-2023 г.“ по време на сесията на Общинския съвет по-рано днес.

Той се обърна към заместник-кмета по "Екология“ Анести Тимчев и го призова да вземат спешни мерки: "Господин Тимчев, сега трябваше с кмета да сте в министерството на енергетиката. Кметът е на ход. И не само той, но и всички ние, за да не допуснем това нещо да се случи.. Преди малко завърши протестът на инициативния комитет пред РИОСВ. Включете се и Вие.

Предишният кмет Иван Тотев поне се опита да направи нещо в тази посока. Даваше становища до РИОСВ, до Басейнова дирекция, включете се и Вие в тази борба. Основно проблемът е в Белащица, но идва и към Пловдив. Всичкият този прах ще дойде тук, в Пловдив, няма да остане там. Вземете инициативата и направете спешна среща с министъра. Това не бива да бъде допускано.“

Според Константин Георгиев сегашното правителство може да направи така, че кариерите в Белащица да не тръгнат, но за съжаление, не прави нищо. И припомни, че "предишното правителството имаше смелостта да спре тези кариери, подкрепяйки протеста и дейността на кариерите действително бе преустановена.“.

Общинският съветник завърши с думите: "Сега виждаме, че ние се изправяме пред една стена в Министерството на енергетиката и няма кой да ги накара тези хора да се съобразят с мнението на гражданите и на хората".

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)

Още по темата (126):
19.02.2024 В Пловдив съдът попари известна фирма
26.12.2023 Съдът в Пловдив отмени заповедта на Басейнова дирекция, засягаща кариерата в Белащица
31.05.2023 Съдът отхвърли жалба на "Европейски пътища" за кариерата над Белащица
26.04.2023 Жителите на Белащица искат оставката на шефа на Басейнова дирекция
12.04.2023 Главният протестър срещу кариерата над Белащица се оказа крупен собственик на имоти в региона
14.02.2023 Отново проверки на кариерите над Белащица! МЕ не установи нарушения
Още новини от Новини от Пловдив:
Шофьори не вярват на очите си какво виждат на булевард в Пловдив
Бивш кмет на район "Южен" поведе листата на "Синя България" в Пло...
Камера засне най-безумното ПТП в Пловдив, по чудо няма загинали и...
Тежко ПТП на кръстовището в Пловдив, на което преди 6 месеца заги...
В Пловдив арестуваха продавачка на сергия
Лекари се борят в Пловдив за живота на блъснатото момиче


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).