Комплекс Каменица Парк – Пловдив със специална награда от конкурса Сграда на годината 2023

Автор: Вилислава Ветренска
Коментари (0)
18:48 / 15.01.2024
1976
"Каменица Парк“ беше удостоен със специалната награда в категория "Жилищни комплекси“ от най-престижния конкурс в сферата на архитектурата, инвестициите и строителството в България – "Сграда на Годината“.

Каменица Парк е модерен жилищен комплекс, разположен в сърцето на Пловдив. Проектиран от международното архитектурно студио SGI, комплексът предлага бутикова селекция от апартаменти с 1, 2, 3 или 4 спални, проектирани, за да осигурят максимален комфорт - с голяма квадратура, 3м светла височина и шумоизолирани подове, както и първокласни удобства за обитателите.

Сградният комплекс е решен в три основни обема с ясно разграничени функции. Kamenitza Park Residences се състои от жилищна кула на 16 етажа, нискоетажна сграда, включваща партерен етаж с магазини и 8 жилищни нива, както и спортен комплекс, състоящ се от 2 етажа със закрит плувен басейн, фитнес и СПА зона. Разположен около озеленени градини, комплексът е в близост до заведения за хранене и кафенета, детски клуб и детска площадка.

Освен централната си локация и изключителната комуникативност, комплексът предлага и всички удобства, необходими на модерния човек на две крачки от дома - обширна паркова среда, подземен паркинг, първокласна селекция от търговски обекти и ресторанти, детски клуб, офис, хотел и музей на бирата.

Жилищата са проектирани с внимание към детайла, предлагайки функционални и просторни помещения с висок клас оборудване и материали. Просторните помещения са с правилни форми, което не поставя ограничения при обзавеждане. За да се осигури изобилие от естествена светлина, са използвани високи прозорци, а всеки апартамент разполага със самостоятелен балкон, тераса или градина.

Концепцията на Kamenitza Park Residences съчетава домашния комфорт с динамиката на големия град. Проектът осигурява на обитателите възможност за избор на допълнителни предимства и услуги. Изграден на принципите на устойчивото развитие, комплексът има за цел да бъде не просто материална инвестиция, а инвестиция в здравето на обитателите си и в бъдещите поколения.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Откриват най-новата детска градина в "Тракия"
Поредна промяна в МВР-Пловдив, завръща се стар началник
Интересно събитие, посветено на семейството, ще се проведе в Плов...
Илхан Кючюк в Пловдив: ДПС иска обединение и стабилност за една п...
Възрастна жена почина в болница в Пловдив, има арестуван
Откриват най-новата детска градина в "Тракия"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).