Кола и ТИР блъснали жената на АМ "Тракия", никой от тях не спрял

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (29)
17:10 / 09.06.2012
10577
Блъснатата на автомагистрарала "Тракия" 27-годишна жена се е прибирала пеша от Пловдив за Съединение, където живее със семейството си. Това разказаха близки на загиналата. Добромира Трахнова загина снощи около 22.30 часа, след като бе блъсната последователно от няколко автомобила при 121-ия километър в посока от София към Бургас, на разклона Бенковски-Войсил. Младата жена е вървяла срещу движението и се опитала да пресече платното с детската количка, в която е возила сина си Красимир на годинка и половина. 

Първият удар е бил от лек автомобил, при който детето е изхвърчало от количката в близката канавка, а майка му е останала под гумите. Миг след това тя е била прегазена и от ТИР. Нито един от шофьорите не е спрял да окаже първа помощ и да сигнализира на 112, разказаха роднини. Това са направили водачите на другите превозни средства, които са спрели при вида на трупа на пътя и са повикали полиция и Бърза помощ. Възможно е да не са я видели, защото е била облечена в сив три четвърт панталон и черен потник, преположиха съседи, които живеят в къщата до тази на Трахнови.

Детето е оцеляло като по чудо и е настанено в детска хирургия на УМБАЛ "СВ. Георги". То е в общо добро състояние, поставено е на системи и има само леки драскотини по лицето, каза завеждащият проф. Пенка Стефанова. Направени са му всички видове изследвания, но дежурният лекар д-р Момчил Ненов не е констатирал тежки наранявания. Днес по обед бащата Ангел Трахнов го е посетил в болницата, но лекарите са предпочели да задържат малкия още ден-два.

Семейството живее в Съединение. В къщата на Трахнови днес нямаше никого, тъй като близките уреждат подробности по погребението. Стринка й Костадинка Трахнова обаче разказа, че Добромира отишла вчера сутринта на гости на сестра си в Асеновград. Преди 40 дни баща им починал и трябвало да занесе пълномощно, за да уредят наследствени земи в Ивайловград, откъдето били родом. За нещастие обаче жената си забравила джиесема вкъщи и следобед звъннала от телефона на сестра си, за да помоли свекърва си да вземе другия й син Илиян от детската градина в Съединение. Свекърва й казала да не бърза и по-добре да остане да пренощува в Асеновград, но Добромира решила да се прибере. Станало така обаче, че изпуснала последния автобус в 19.40 за Съединение. 

Давол знае защо решила да тръгне пеша. Имала е пари в себе си, защото предишния ден беше получила пенсията и детските, поясни Костадинка. Добромира била с ТЕЛК-ово решение, тъй като имала висок диоптър и сериозни проблеми със зрението. Може и това да е оказало влияние върху фаталния й край. За по пряко минала по магистралата, нямало как да се обади на мъжа си, тъй като нямала телефон. Малко след полунощ от полицията съобщили на семейството за трагедията.

Не са се карали, бяха много задружно семейство. Никога не сме чули викове от къщата, а живеем ограда до ограда, разказаха съседи. Добромира си гледала децата, а съпругът й Ангел наскоро взел заведението "Двата ореха". Не трябваше да го прави, над тази кръчма тегне някаква прокоба, коментираха съседите. Бившият собственик на ресторанта - Ангел Илиев, преди време катастрофира, а 6-годишното му дете остана на място. 

В кръвта на бащата бяха открити над два промила. Добромира ходела да помага на мъжа си в заведението, където самият той готвел. Ангел бил по професия готвач и преди това работел в "Буба Мара". Роднини на семейството вчера бяха приютили другото им дете - 5-годишния Илиян, за да не става свидетел на трагедията.



Източник: в. "Марица"

Виж коментарите (29)

Още по темата (9):
14.10.2014 Eдна година условно за убийство на магистралата край Пловдив
08.06.2014 Пак затварят част от АМ "Тракия" заради блъснатата жена с детска количка
05.06.2014 Затварят част от АМ "Тракия" заради блъснатата жена с детска количка
28.10.2013 Гледат делото срещу шофьора, блъснал жена с детска количка на АМ "Тракия"
14.06.2012 Заловиха шофьора, прегазил млада жена с количка на АМ "Тракия"
11.06.2012 Сгазената майка тръгнала по шосето след заплаха от своя близка?
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).