Кметът презентира в Шанхай възможностите за инвестиции в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:50 / 16.11.2012
2572
Градоначалникът Иван Тотев заминава за Шанхай, за да презентира възможностите на Пловдив за инвестиции, научи репортер на Plovdiv24.bg. Това е шестият пореден форум по проекта "Инвестирайте в България", организиран от Българската агенция за инвестиции и ще се проведе в хотел Шанхай Marriott Hotel Hongqiao в Китай. 

Кметът на Пловдив ще бъде придружен от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, който ще открие форума, министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и Менда Стоянова - заместник-председател на българския парламент.

Форумът има за цел да привлече много нови потенциални инвеститори у нас. На събитието ще присъстват още високопоставени представители на държавната и местна власт, директори на големи компании, корпоративни и финансови консултанти от България и Китай, които ще споделят своите идеи за възможностите и предимствата за инвестиране в България. 

Основен фокус на форума ще бъде привличането на китайски потенциални инвестиции в България в секторите транспортно оборудване и машиностроене, електроника и електронно оборудване, химическата промишленост и логистика. Изпълнителният директор на БАИ г-н Борислав Стефанов ще представи предимствата на страната като инвестиционна дестинация пред участниците.

На събитието ще присъстват и представители на големи международни компании с дейност в България Антон Дончев - Litex Motors / Great Wall Yutong Bus, Джулиан Едуардс - управляващ директор за Европа, Tishman International, Джан Qingdong - председателят на профсъюз на Тиен Джин Ферми Група Агробизнес Company, Пламен Панчев - Сиенит Холдинг.

Участниците във форума ще имат възможност да се срещнат лично, експерти от БАИ в съответните сектори и мениджъри на китайски компании, които вече имат успешни инвестиции в България.

Събитието е организирано със съдействието на Китайската народна република,както и в сътрудничество с консулството на България в Шанхай и Българския център за пътуване и инвестиции за развитие в Китай.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Почина Христо Баев
Синът на загинала заместник-директорка очаква справедливост
Процесуални пречки спънаха делото за убийството в Скутаре
Отложиха затварянето на кръстовище в южната част на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).