Кметът подкара ЗИЛ, проверява готовността за снегопочистване

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:37 / 11.11.2008
2841
Готовността на транспортната техника, която трябва да осигури нормалния ритъм на града през зимните месеци, провери днес Славчо Атанасов в КМД и "Чистота". 132 машини са подложени и на експертна проверка от специална комисия, чийто председател Вичо Кузов каза, че за разлика от миналата година, сега е доволен. "Тази година трактори няма да разпръскват пясък, осигурени са нови надеждни машини. Имаме някои дребни технически забележки, но до четвъртък ще бъдат отстранени" - допълни Кузов за Plovdiv24.bg.

"26 са песъкарите, с около 10 повече от миналата зима. Четири от новите попълнения са фодени. Те са с голям обем на коша - от 6 до 8 кубика, и са съоръжени с германски разпръскващи уредби. Една такава машина може да обслужи една трета от цял район", обясни пълномощникът на управителя на КМД Иван Банков. Според него с наличната разпръскваща техника няма да има проблем да подсигурят пътя да не замръзва. Оттам насетне броят на снегорините е достатъчно внушителен.

Славчо Атанасов на думи само не вярва, реши лично да провери доколко изправна е техниката и се качи на един извехтял на вид ЗИЛ. И го подкара. "Да, доволен съм. Запали от първия път, макар че зилът е почти на моите години. Нарочно избрах най-старата и неугледна кола, а тя се оказа в много добро състояние", коментира Атанасов. Подобен ЗИЛ реши да инспектира по-сетне и в "Чистота". Но там двигателят запали и заглъхна. "Свършил е бензинът. Сложихме по малко в колите, колкото да минат проверките. Не сме напълнилите резервоарите, защото през нощта горивото се "изпарява"", оправда се шефътРадослав Кошински. Кметът нямаше време да чака бензин и предупреди, че в петък лично ще дойде и, ако трябва, ще пробва сам всички коли.

Пловдив е готов да посрещне зимата без изненади като миналогодишните, смятат специалистите. Подготовката за това е започнала още през лятото. "Техниката е здрава и сигурна, и достатъчно надеждна", увери Банков.

Виж коментарите (0)

Още по темата (51):
22.03.2009 Сформиран е оперативен щаб заради снеговалежа, вземат се всички нужни
мерки
22.03.2009 Сняг покри Пловдив и областта
21.02.2009 Руси Панчев: Градът се чисти добре, работата продължава
21.02.2009 Търговците почиствали тротоарите по-добре тази година
21.02.2009 Кошински: Цяла нощ почиствахме улиците и тротоарите, продължаваме и
днес
21.02.2009 Вадиха закъсали в преспите пътници
Още новини от Новини от Пловдив:
Дебора: Когато се изправям пред него, сякаш няма човек
Масови съкращения в голяма компания край Пловдив
Сериозни аварии оставиха без вода стотици в Пловдив и областта
Боян Чуков пред пловдивчани: България няма стратегия по нито един...
УМБАЛ "Свети Георги" Пловдив откри високотехнологичен мозъчносъдо...
Малка арогантна госпожица вбеси пловдивчанин


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).