Кметът на "Столипиново" възмутен от подигравката на британско издание

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
17:49 / 15.05.2014
4281
Огласеното от британски медии опозоряващо България "проучване" за това, че пловдивският квартал  "Столипиново" е средище на престъпност и разврат, предизвика официални реакции у нас. В интервю кметът на район "Източен" Петър Петров опроверга с факти статията на известен "жълт" вестник от Великобритания.

Всъщност изданието "Дейли Мейл" определи  "Столипиново" като "най-лошото място за почивка в света". Сама по себе си квалификацията извиква естествено пренебрежение, тъй като пловдивският етнически квартал никога не е претендирал за свойствата на туристическа дестинация, става ясно от думите на районният кмет Петър Петров.

Негодувание обаче предизвикват изтъкнатите в "проучването" цифри, настояващи за достоверност и визиращи умопомрачителен ръст на престъпност в световен мащаб в този неголям жилищен комплекс на втория по големина град в България - Пловдив, намекна Петър Петров

Той категорично опроверга данните на британския вестник, според които в Столипиново само за последната година са регистрирани "над 8900 престъпления", сред които над 140 убийства.

Източник: радио "Пловдив"


Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Две коли се удариха в Пловдив
Един от най-влиятелните политици в Европа пристига в Пловдив
Този театър принадлежи на бъдещето! Спектакъл на пловдивската дра...
Освободиха от ареста 19-годишния шофьор, обвинен, че е летял в Пл...
Това е 19-годишният "Шумахер" от Пловдив, син е на известен нотар...
Катастрофа на известно кръстовище в "Северен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).