Кметът на Пловдив: Крайно време е градът вече да се пооправи

Автор: Диана Бикова
Коментари (12)
13:51 / 10.02.2020
6976
"Бюджетът е величина, константа, която не може да се наруши. Казах и на колегите - съгласен съм, всеки има поети ангажименти, когато предизборно е говорено някъде, когато е бил сред хората. Но когато искаш нещо, трябва да знаеш откъде да го вземеш, за да можеш да го сложиш в някакъв параграф.".

Това каза пред журналисти кметът Здравко Димитров в отговор на въпрос какво очаква да се случи на сесията утре, на която ще се гласува бюджетът на града, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Утре ще бъде също хубав, слънчев ден. Дано всички сме в настроение и след сесията. Нормални неща очаквам - някои да искат, други да не дават и така" - коментира кметът.

Димитров смята да помоли общинските съветници в началото на сесията "да бъдат така добри, като кажат "Искам пари", да кажат откъде да се вземат, защото иначе трябва някой друг да бъде ощетен. 

Кметът съобщи още, че има амбициозната задача до края на годината да се стартира процедурата за реконструкцията на "Даме Груев", ако няма обжалване. "Крайно време е градът вече да се пооправи. "Даме Груев", "Модър Царевец", моста над Марица, бул. "Северен" - продължението. Това са неща, които трябва да бъдат изградени, направени, дали от бюджета, дали от кредитна линия, дали по някакво друго финансиране, това зависи и от сроковете. Ако е от бюджета - ще бъде най-бавно" - коментира той.

Очаква се времето да се оправи, за да се преасфалтира кръговото кръстовище на бул. "Северен", след което ще бъде пуснато движението по него.

На въпрос има ли напрежение между него и районните кметове, Здравко Димитров отговори, че никога не е имало.

"Не знам откъде и кой ви го е казал това нещо. Аз също съм бил районен кмет. Бил съм районен кмет с пари и без пари. Без стотинка ни оставиха последните 2 години. Плюс това сме от една партия /б.р. - сочи кмета на "Централен" Георги Стаменов/. Как си мислите, че може да има напрежение? Те ще искат нещо, аз няма да им дам. Не знам коя медия иска да има напрежение. Ето /б.р. - сочи пак Стаменов/, питайте ги. Ние дума накриво не сме си казали, вие – напрежението продължава ли? Не, няма, никога не е имало и мисля че няма да има. Няма за какво. Пловдив е един, Пловдив е на всички. Не е нито на районните кметове, нито мой. Пловдив е на гражданите. Всички искаме най-доброто за Пловдив. Както и вие, журналистите, предполагам" - заяви Димитров.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (12)
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).