Кметът на Калофер с призив

Автор: Диана Бикова
Коментари (3)
11:29 / 08.01.2021
19260
Кметът на Калофер Румен Стоянов призова всички, които са заявили желание да платят глобата му заради това, че е допуснал провеждането на мъжкото хоро в река Тунджа на Богоявление, да направят дарение за довършването на игрален филм за живота и делото на Христо Ботев, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Работата по филма е започнала преди година и част от продукцията вече е заснета, но за довършването са необходими още пари. 

В обръщение до всички българи Стоянов заявява, че е готов да поеме цялата вина по организацията и провеждането на ритуала по изваждане на Богоявленския кръст и извилото се Ледено хоро във водите на река Тунджа. 

"Леденото хоро се е превърнало в дългогодишна традиция за града ни, станало е част от историята ни. Да, съгласен съм, че контролът по спазване на противоепидемиологичните мерки е възложен на мен като кмет, но кой на мое място би тръгнал срещу традицията. Това би означавало да застана срещу съгражданите си и да предам българщината, която всички трябва да почитаме и обичаме" - казва Румен Стоянов.

Кметът на Калофер специално благодари на хората, които са го подкрепили, на желаещите да платят наложената му глоба и на тези, които застават зад него и спазването на традициите. Стоянов е категоричен, че лично ще плати глобата. 

Припомняме, че часове след ритуала в Калофер областният управител Дани Каназирева обяви решение за съставяне на акт за неспазване на противоепидемичните мерки, тъй като много хора не са носели маски. Към онзи момент все още не беше решено актът на кого да се състави - на физическото лице Румен Стоянов или на юридическото лице, т.е. на кмета Румен Стоянов.

Виж коментарите (3)

Още по темата (28):
20.08.2021 Оправдаха кмета на Калофер за мъжкото хоро
07.06.2021 Почина Георги от Калофер, който влизаше първи в реката на Йордановден
15.04.2021 Пловдивски съд обяви за нищожно решението за забрана на мъжкото хоро в
Калофер
11.01.2021 Кметът на Калофер: Виновен съм, но никой не можеше да спре мъжкото ледено
хоро
07.01.2021 Органите на реда съставиха акт на кмета на Калофер заради мъжкото хоро
07.01.2021 Венци Мицов: Да казваш "България на три морета" и да удряш лакти в масата не е патриотично
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).