Кметствата настояват за контрол върху билбордовете

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
09:59 / 30.04.2006
1110
Издаването на разрешителни за монтиране на билбордове и рекламни съоръжения се извършва от Голяма Община, без съгласуване и уведомяване на районните администрации. Това заяви за Дарик радио кметът на район “Север” Даниела Желязкова. По думите й желанието на районните кметове да упражняват контрол върху тази дейност не среща разбиране от община Пловдив.

“Ние дори не знаем кои съоръжения са поставени незаконно, за да предприемем действия по демонтирането им”, коментира Желязкова. Подобен проблем съществува и със служебните паркинг места. Районите имат задължение да извършват събиране на приходите от тях, но често договорите за наем не пристигат и се стига до начисляване на лихви, което води до конфликти. Ползвателите не желаят да плащат лихвите с мотив, че имат законно разрешение от Община Пловдив, посочи още Желязкова.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).