Кинолози: Вчера отровиха кучета, утре могат да пострадат децата ни!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (52)
16:48 / 20.01.2012
7215
От Пловдивското Киноложко Дружество излязоха със специална декларация по повод отравянето на две кучета снощи след 19.30 часа, за което Plovdiv24.bg пръв Ви информира още преди обяд. Ето и пълния текст на въпросната декларация:

Ние от Пловдивско Киноложко Дружество осъждаме остро зачестилите случаи на умишлено отровени домашни любимци, случили се на 19.01.2012. в района на парк  "Бунарджика".

Отровата е съзнателно подхвърлена в района на вододайната зона, по пътя към върха на хълма, поставена в колбас. Деяние колкото грозно и гротескно, толкова престъпно и неморално, с едно-единствено определение - убийство.

След подадените от нашите адвокати жалби в МВР, ние заявяваме, че ще се борим с всички законни и морални способи срещу "саморазправящите" се с невинни създания убийци. Настояваме, че естеството на жестокостта е единно и този, който е в състояние да причини болка или страдание на животно, може да направи същото и на хора. 

Паркът е място за разходка на много домашни кучета и опасността от нови случаи е голяма. Освен разходките там има и много преминаващи кучета със стопаните си и отравянето на нови животни крие голям риск и е с голяма обществена опасност. Макар обществото ни да не толерира вече проявите на жестокост спрямо животните, за съжаление все още се наблюдават такива отделни случаи на умствено или по друг начин обременени индивиди. Приобщаването ни към общоевпропейските ценности минава през хуманното отношение към домашните животни и всички живи същества.

Европейското законодателство криминализира много прояви на жестокост на животните.От една година и България законово осъжда тези деяния. Едно от деянията е причиняване на убийство или осакатяване на животно, за което е предвидено наказание лишаване от свобода до три години и глоба в размер от 1000 до 5000 лева.

Знаем, че обществеността на град Пловдив осъзнава от тези актове на насилие и опасността за децата под тепетата. И не само косвената опасност, но и пряката от реалното отравяне на дете, преминаващо през така "минирания" терен. Вярваме, че пловдивските медии ще ни подкрепят в огласяването на нашата позиция по този вандалски и престъпен акт.

Виж коментарите (52)

Още по темата (1):
20.01.2012 Внимание! Изроди тровят кучета на Бунарджика!
Още новини от Новини от Пловдив:
Забавен надпис на автомобил в пловдивска регистрация предизвика ф...
Район "Северен" се подготвя за нови ремонти на улици и тротоари, ...
Пловдивчанин поиска глобяване на пешеходци: Тази игра на руска ру...
Сигнал: Сервизаджии образуваха ново сметище в Пловдив
Удар между коли затапи Околовръстното на Пловдив, има полиция
На празник като на празник, район "Южен" се отчете


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).