Киков е закопчаният при акцията на "Икономическа полиция" в Пловдив

Автор: Васил Динев
Коментари (1)
21:38 / 13.02.2019
27076
48-годишният мъж, който бе арестуван с фалшиви документи при специализираната акция на Икономическа полиция в неделя, е Георги Киков. Името му нашумя през април 2001 г., когато служители на реда разбиха фабриката за фалшиви пари на братята Иван и Николай Богоеви на последния етаж в сградата на Военния съд в Пловдив.

В неделя при обиск от колата на Киков бяха иззети фалшиви документи. От полицията уточниха, че неистинските карти са били предназначени за временно пребиваващи чужди граждани. Веднага след това е било предприето и претърсване в дома му, където са били намерени още предмети, свързани с престъплението - компютър, принтер и др. В хода на разследването ще се уточни какво е тяхното точно предназначение.

Мъжът е задържан за 72 часа с постановление на прокуратурата. Повдигнато му е обвинение за изготвяне и държане на предметни и материали, предназначени или послужили за съставяне на официални документи.

През 2001 г. беше разбита първата голяма печатница за фалшиви пари в Пловдив. Тя се намираше в сградата на Военния съд, на улица "Г. М. Димитров“. Оттам бяха иззети 15 милиона гръцки драхми, 875 хиляди щатски долара и 50 хиляди германски марки.

Групата на Богоеви се състоеше от шестима души, които бяха обвинени за изготвяне на фалшиви банкноти и за подготовка за печатането им, пише "Марица". Те получиха големи присъди от окръжните магистрати, а Киков отнесе 12 години "лишаване от свобода“.

Виж коментарите (1)

Още по темата (2):
10.02.2019 Удар на "Икономическа полиция" в Пловдив
10.02.2019 Разбиха канал за изработка на фалшиви документи в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).