Казаха в прав текст защо служителят на ДАНС Пловдив е арестуван!

Автор: Цвети Тончева
Коментари (2)
16:27 / 12.11.2021
10675
Служителят от ДАНС искал подкуп от фермер от Карлово, който отглежда едър добитък, за да прикрие негови престъпления. Това съобщи пред журналисти Ваня Кръстева, окръжен прокурор на Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Държавният служител на ТД ДАНС е получил общо подкуп от 2250 лева. Лицето е задържано вчера, при съвместна акция на Окръжна прокуратура и Дирекция "Вътрешна сигурност“ на ДАНС при получаването на част от исканата сума.

Петър Петров, наблюдаващ прокурор, поясни, че престъплението е във връзка със започналата през месец септември проверка на земеделски производители и фермери, които получават неправомерно средства от ДФ “Земеделие“ за отглеждане на едър рогат добитък, които са получавали средства за повече бройки, отколкото са действително. Една от тези проверки касаела фермер от Карлово.

При среща през септември между двамата служителят на ДАНС е казал, че срещу него има образувана проверка, че е получил неправомерно средства и ако иска да не се стига до прокуратурата, той трябва да му даде 1500 лева. Лицето е заплатило тази сума.

След това, на нова среща, са му били поискани още 1000 лева. Междувременно фермерът сигнализирал във  Вътрешна сигурност и вчера служителят на ДАНС е бил задържан. У него са били открити при личен обиск парите, а след това и още. В момента информацията срещу него се разширява.

Прокуратурата ще поиска постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо него, тъй като има опасност той да извърши друго престъпление.


Виж коментарите (2)

Още по темата (5):
05.10.2022 Пловдивският съд не прости на служителя на ДАНС, взел подкуп от фермер
18.07.2022 Предадоха на съд служител на ДАНС, обвинен за сериозно престъпление
13.11.2021 Съдът в Пловдив наложи най-тежката мярка на служителя на ДАНС, хванат с
подкуп
12.11.2021 Първи подробности за арестувания служител на ДАНС Пловдив
11.11.2021 Служител на ДАНС в Пловдив хванат с подкуп, обещал да смачка преписки!
Още новини от Новини от Пловдив:
Тежко е състоянието на момченцето, което пострада при взрив на га...
255 жилищни, 3 административни и 102 други сгради са започнали да...
Дете е прието в болница в Пловдив с опасност за живота
Нагли циганчета стъжниха живота на пловдивчанка пред КАТ
Бивш общинар: Какво пречи Пловдив да е като Монпелие и да има без...
Пловдивчанка: Такива комплексари със спортни екипи и бръснати гла...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).