ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Кастрят" градските линии, пътникопотокът бил пред срив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:49 / 13.05.2009Коментари (1)3934
© Plovdiv24.bg
Тъй като кризата ударила яко, пловдивчани обеднели дотолкова, че много от тях престанали да се возят с градски транспорт и фирмите превозвачи работели едва ли не на загуба, загриженост от тези тенденции са проявили от БСП чрез внесеното за утрешната общинска сесия предложение: "Изготвяне на Методика за планиране на транспортната работа и определяне на икономическата рамка на масовия и обществен транспорт на пътници в града".

"С голямо изумление в началото на седмицата научихме, че "цъфна" в дневния ред на сесията поредната щуротия, сътворена от съветниците от БСП", коментира шефът на "Хеброс бус" и активист на ГЕРБ Веселин Дошков пред репортер на Plovdiv24.bg. "Целта е да бъдат окастрени линиите на всички транспортни фирми", убеден е той.

По този начин БСП за пореден път се опитвала да даде рамо на своя съпартиец Ангел Батаклиев. Поради лошо управление и слаба организация неговата фирма "Градски транспорт" покривала малко над 70% от възложената й транспортна задача, докато останалите превозвачи изпълнявали 99-100% от курсовете си. С намаляването на линиите целта според Дошков била да се пренасочи пътникопотокът към "Градски транспорт".

"Къде е общественият интерес? Къде е услугата, която общината се е ангажирала да предложи на гражданите?" - риторично попита той на пресконференция днес.

Исканата промяна на коефициентите по определени линии пък щяло да налее 100-120 хиляди лева от държавната субсидия в "Градски транспорт". Дошков не изключва, че истерията за огромен срив в пътникопотока, цели да покаже, че Пловдив няма нужда от толкова много тролейбуси, колкото са заложени в приватизационния договор на "Градски транспорт".

В общината нямало специалисти, които да разработят в исканите от социалистите кратки срокове въпросна методика и съществува подозрението, че подобна е вече готова. Предложението на неговите съпартийци е странно дори за ресорния заместник-кмет Александър Константинов.

С решение 415 от 4 декември миналата година Общинският съвет отпусна 60 000 лв. за разработване на цялостна концепция за транспортното обслужване на Пловдив и след спечелен конкурс "Сити план" вече работи и по евентуалното изменение на транспортните схеми, методика за разпределение на субсидиите, преструктуриране и преброяване на пътуващите по определени направления, проследяване на пътникопотоци. Поради това било неясно за какво се е разбързала БСП.



(с) ПОТВ







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Абитуриентски балове
Детско-юношески футбол
Детето на Явор Божанков простреля друго в крака
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: