Кандидати на Коалиция за Пловдив се срещнаха с глухонеми

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:12 / 17.10.2007
2803
Чувствителeн съм към проблемите на хората с увреждания, защото дядо ми беше сляп, сподели кандидатът за кмет на Коалиция за Пловдив Захари Георгиев по време на срещата с глухомнемите. Кандидатът за районен кмет на „Южен" Васил Лалбонов и за общински съветници Ангел Батаклиев и д-р Илия Баташки също гостуваха на Съюза на глухомените.

Председателката Димитрия Мудева заяви, че градът ни има нужда от добър стопанин и в лицето на Захари Георгиев вижда този човек. Тя се обърна с конкретни изисквания към бъдещите управници: Съюза на глухомените в България да бъде вписан в списъка на неправителствените организации, защото по време на сегашното управление това не е направено; в данъчната, социалната и общинската администрация да има гише, на което да се обслужват глухонеми, за да се почувстват и те морално удовлетворени; да се осигури подходящ транспорт до предприятието на глухонемите на ул. „Прохлада", като заради натовареното движение там се постави легнал полицай.

За по-голяма сигурност събралите се поискаха патрулка, която да обикаля в района на предприятието; да се разреши проблемът със сметището там, което е източник на зараза. Хората с увреждания пожелаха да се запази привилегията да им се издават безптлатно карти за градски транспорт. Кандидатите внимателно слушаха исканията и обещаха да направят необходимото, за да ги удовлеторят. Административни служители трябва да преминат през курс по жестономимичен превод. Проблемът с паркирането по тротоарите ще се разреши с високи глоби и построяването на подземни и многоетжни паркинги.

Постави се и един въпрос, свързан с дърветата в коритото на река Марица. Кандидатът за кмет на левицата обясни, че от двете страни на реката и вътре в коритото могат да се направят алеи, а в средата да има една по-тясна ивица, където водата може да тече буйно. В социалната програма на бъдещите управници са предвидени клубове, където хората с увреждания да осъществяват социални контакти. В България ще се влеят много пари от ЕС за адаптация на хора с увреждания, които трябва да се изпозват целево, обясни още по време на срещата с глухонемите Захари Георгиев.


Виж коментарите (0)

Още по темата (518):
24.01.2009 Юруков: Бареков ми предложи медиен комфорт срещу издигането на олигарх за кмет на Пловдив
31.12.2007 Няма да има досъдебно производство за купуване на гласове в Пловдив
10.12.2007 Захари Георгиев обвини за провала предизборния си щаб
12.11.2007 Йордан Бакалов: 40 са съветниците на СДС в областта
09.11.2007 Отложиха делото на партия "Ред, законност и справедливост"
09.11.2007 34 станаха жалбите срещу изборните резултати
Още новини от Новини от Пловдив:
Издадена е заповед да се проверят всички камери, които са засекли...
Заведение в "Капана" хванато в крачка
Кметът: Поклон пред творците на Пловдив!
Богослов: Напълно логично е митрополит Николай да бъде номиниран ...
Цветелина Пенкова отчете мандата си в Европарламента и се срещна ...
Читателка: Намерена е голяма връзка с ключове


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).