Каназирева бързо забравя

Автор: Любомир Минчев
Коментари (11)
13:19 / 27.08.2019
21375
Дани Каназирева тази вечер ще обяви, че се кандидатира за кмет на Пловдив, както го направи и преди четири години. И тогава тя започна предизборната си кампания година по-рано – през есента на 2014-а. И сега направи така – през октомври 2018 година "Съюз за Пловдив“ пусна пропагандното си издание "За Пловдив“. В него Каназирева и колегите й от партията умуваха накъде отива Пловдив, защо медиите не казват всичко, кой с кого играе в пловдивската политика. Дори питаха пловдивчани сами ли да се яват на изборите, или в коалиция.

"Неудобни сме, затова ни замерват измислици“, казва Каназирева преди една година и се опитва да обори приказките, че е човек на Гергов. Тя разяснява и историята със смяната на името си. "Крия ли си името? Това е най-грубата опорна точка, която ме засяга лично. Смених си името, защото рожденото ми име – Здравка, никога не съм приемала за близко и не съм го харесвала. Всички от малка ме наричаха Дани и това е моето име от най-ранно детство. Това е напълно законно и всеки български гражданин има такова право. Нищо не крия. Много хора не харесват и не чувстват имената си като свои  и цял живот се представят по различен начин. Аз имах решителността да направя тази промяна в живота си“, обяснява Каназирева.

И сега започва нова порция измишльотини. Днес Каназирева изтърси кухата фраза, че ще влезе в коалиция само с пловдивчани. И си мисли, че е страшно оригинална. Не влизала в схеми и договорки, а не казва, че партията й има двама заместник-кметове по районите. Каназирева и фасадната й опозиционност, която отдавна е разкрита – така започва отново да баламосва пловдивчани.

Възможно ли е да те настигне политическа смърт дори и с 13 процента от гласовете на местния вот – 16 000 избиратели. Да, това се случи преди четири години с госпожа Каназирева. Възможно е, защото Каназирева е ярък носител на фасадната опозиционност. Сполучливият израз е на бившия общински съветник Тодор Кръстев. Той знае защо. Всяко нещо, което служи за фасада, рано или късно си остава само фасада.

Възможно е, защото в дългата си предизборна кампания преди четири години госпожа Каназирева нападаше предимно дясното управление на града. А изборните резултати дадоха право на дясна коалиция да управлява града. Оказва се, че тя е останала в левия сектор.

Възможно е, защото между двата тура тя призова да се гласува за десния кандидат, но остави избирателят да определи кой е той. А той беше боксовата круша в нейната предизборна стратегия. По-късно общинските съветници – подобно на избирателите с техния десен ребус, трябваше да решават дали кандидатурата на Дани Каназирева за председател на ОбС е подходяща. Оказа се неподходяща.

Възможно е, защото Дани Каназирева обяви, че няма да влиза в партийни схеми и договорки, но бързо се договори за председател на ОбС и с удоволствие прие подкрепата на Иван Тотев и ГЕРБ.

Възможно е, защото тя на практика е излъгала избирателите си, които искаха смяна на управленския модел. След изборите тя поиска да бъде част от този модел.

Госпожа Каназирева бързо забравя тези случки и сега отново ни пробутва личността си като алтернатива. Дори е забравила, че през октомври 2018 година посочи Славчо Атанасов като стратегически партньор за идващите местни избори. Услуга за услуга – подкрепила го през 2015-а, сега е негов ред, ако не стигне до балотаж. Така Дани Каназирева започва отново да ни лъже, прави го лесно и без задръжки.

Когато днес ни обещава светло бъдеще, Каназирева не иска да си спомни и за катастрофата си преди две години.Тя предприе рискован ход да се включи в “Нова република" и сбърка фатално. Идеята беше да се позиционира съвсем вдясно и да играе от тази позиция на местните избори през 2019 година.

Провалът на “Нова република" постави в крайно деликатна ситуация и “Съюз за Пловдив". Това бе катастрофа и за самата Дани Каназирева, чийто 16 000 гласа от 2015 година трябваше да отидат в сметката на “Нова република". Вместо това 10 хиляди избиратели на Каназирева не одобриха амбицията й да бъде част от проекта на Кънев и я наказаха – “Съюз за Пловдив" и ДСБ събраха в Пловдив общо 6128 гласа.

Няма да влизам в схеми и коалиции, казва Каназирева. Дори избирателите на "Съюз за Пловдив“ са наясно с тази лъжа. Търсят се 10 000 изгубени гласа. Така няма да стане.

Виж коментарите (11)

Още по темата (787):
07.02.2022 Беляшки се върна в община Пловдив
03.02.2022 Мирослав Беляшки: Не сме се карали с кмета, но ми е болно, че нещата не
вървят!
03.02.2022 Ексклузивно: Зико изгони началника на отдел "Канцелария на кмета и
протокол"!
09.12.2021 Съдът отхвърли жалбата срещу избора на Виктория Михайлова за кмет на
Калояново
25.11.2021 Мнение: Зико вече изцяло владее община Пловдив, заобиколен от послушковци
25.11.2021 Славчо Атанасов към Зико: Прекалено наведената поза в политиката не върши работа
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).