Как се става четвърти по рейтинг за месец предизборна кампания

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
08:55 / 19.10.2011
5312
В началото на миналата седмица медиите излязоха с резултатите от социологическо проучване в Пловдив, което наблегна на един доста интересен факт. Величко Апостолов, който реално от месец прави предизборна агитация и от толкова време реално стана разпознаваем за пловдивчани, е получил 9.1 процента от техния вот в представителното изследване на "Уеб Рисърч - Нео". Проучването е проведено през периода 30.09.-06.10.2011 г. и в него са участвали 980 граждани на Пловдив. При директно зададения въпрос за кого бихте гласували на предстоящите избори Иван Тотев е получил 26,6 на сто, Славчо Атанасов - 26,2 %, Георги Търновалийски - 10,4 на сто, Величко Апостолов - 9,1 на сто, Дани Каназирева - 8,4 на сто, Илко Николов - 6,3 на сто.

Как стана така, че за не повече от месец агитация Величко Апостолов е фаворит сред непартийните кандидати - четвърти по рейтинг? Какви тайни ходове и средства използва частният съдебен изпълнител, за да влияе върху мнението на хората?
Дали, върху общественото мнение не повлияха слуховете, плъзнали из града, че младият юрист де факто е изборът на Бойко Борисов, а не официалната герберска номинация Иван Тотев /чиято кандидатура отстоявал твърдо само Цветан Цветанов/. 

Като, че ли да потвърдят слуховете дойдоха двете данъчни проверки на Величко Апостолов, въпреки, че Изборният кодекс пази кандидатите по време на кампания. Което е явно нарушение на законите от страна на НАП. Агенцията надали би започнала подобни проверки, ако някой не я накара. Някой, който има реалните властови лостове да стори това, някой, който се страхува от конкуренция. 

Доколко наистина слуховете са верни, никой не може да твърди със сигурност. Факт е обаче, че на 4-то място в листата за кандидат общински съветници на Величко Апостолов е Десислава Маламова, дъщеря на д-р Костадин Маламов, шеф на Районната здравна каса, който е под №44 в листата на ГЕРБ. Деси е представител на модна къща "Агресия" за Пловдив. Познайте кого облича "Агресия" - премиера Бойко Борисов и Величко Апостолов.

Дали Деси Маламова е в листата на Величко, само заради доказаната пред обществото негова ерудиция и компетентност по най-болните за града въпроси или заради качествената му програма за управление на Пловдив? Или просто знае накъде клонят везните?

Интересно с какво Апостолов успя да привлече и Савина Петкова, главният юрист на общината, известна със своята неподкупност и непримиримост към корупцията? Тя е трета в неговата листа за общински съветници. Защо Савина влиза по този начин в явна конфронтация и със Славчо Атанасов и с Иван Тотев, сочени за фаворити за кметския стол? Би ли тръгнал един печен юрист срещу общинската си кариера ако не е сигурен, че е в печелившия отбор? 

В листата на Апостолов е и Гено Петров, пловдивчанинът, който е "дясната ръка" на италианския и гръцкия бизнес в Пловдив. Защо човек, чието мнение зачитат всички чужди работодатели в Града на тепетата застава зад частния съдебен изпълнител, а не подкрепя уж фаворитите?
А и защо ли от БСП признават под сурдинка, че Величко Апостолов вече им взема третото място в електоралните нагласи, което всички социологически проучвания сочеха, че е отредено за Търновалийски.

Въпроси, въпроси.... Ще научим отговорите след изборите.

Виж коментарите (6)

Още по темата (764):
08.10.2012 ГЕРБ отваря нова страница в Калофер
08.10.2012 Румен Стоянов спечели частичните местни избори за кмет на Калофер
03.10.2012 Искра Радева: Подкрепете Лалка Драгоева за кмет на Калофер
28.09.2012 Безплатни медицински прегледи в Калофер
27.09.2012 Безплатни медицински прегледи в Калофер
20.09.2012 Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Калофер Лалка Драгоева се срещна с пенсионери
Още новини от Новини от Пловдив:
Адвокатката на Караджов: Предполагаме, че има оръжие и заплашва, ...
Домът на бившия полицай Венцеслав Караджов е блокиран от полиция,...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Кметът на Пловдив ще посрещне Стефка Костадинова
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).