Извършителят на двойното убийство в "Кършияка" с още един защитник

Автор: Цвети Тончева
Коментари (4)
21:12 / 17.10.2022
7311
Адвокат Ина Лулчева се присъедини към защитата на Йордан Таков, обвинен за двойно убийство, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Таков, който извърши двойното убийство на баща и син Ботеви в "Кършияка" в Пловдив, обжалва наложената му присъда от пловдивския Окръжен съд.  Присъдата се обжалва и от близките на убитите Васил и Христо Ботеви които също са недоволни от присъдата и искат най-суровото наказание за него - доживотен затвор.

Йордан Таков беше признат за виновен в края на февруари и получи 20 години затвор при първоначален строг режим. Той трябва да заплати и над половин милион лева обезщетение на близките на загиналите.

Йордан Таков е родственик на убитите Васил Ботев Христо Ботев, като е имал и общ бизнес с тях. Занимавали са се с вендинг автомати. След бизнес спречкване на 26 ноември 2019 година Таков застреля със законно притежаван пистолет "Макаров" съдружника си Христо и баща му Васил. Той призна това, но заяви, че е действал при самоотбрана.

Според прокуратурата убийството е умишлено. Заключението на комплексната съдебномедицинска експертиза сочи, че смъртта на Христо е настъпила от остра кръвозагуба, след като е бил прострелян три пъти, а на баща му Васил, който е бил прострелян два пъти - от нараняване в областта на врата. Заключението от изготвената балистична експертиза на вещите лица е, че не се касае за безразборна стрелба в хаос, както Таков твърди.

Досега защитник на Йордан Таков беше само адвокат Йордан Давчев. Днес той вече има двама защитници. Към Давчев се присъедини и адвокат Ина Лулчева.

Тя направи доказателствени искания и всички, без едно /това за повторна съдебно психиатрична психологична експертиза на Таков/, бяха допуснати от съда. Лулчева поиска да се изискат от ОД на МВР на магнитен носител всички снимки от първия и втория оглед на местопроизшествието и да се назначи съдебна видеотехническа експертиза на тези снимки, за да се определят отстояния от двата трупа до коридорите и вратата.

Съдът каза, че като дойдат фотосите тогава ще преценят дали ще се прави тази експертиза. Допуснаха допълнителна балистична експертиза с участието на вещо лице физик. Единственият свидетел и очевидец по случая отново ще бъде разпитан, както поиска защитата на Таков.

Съдът даде 7-дневен срок на страните да представят исканията си към експертите в писмен вид, ако пожелаят и отложи делото.

Виж коментарите (4)

Още по темата (32):
07.12.2023 Доведоха с белезници в съда двойния убиец от "Кършияка"
25.02.2022 Има осъден за двойното убийство в Пловдив
22.02.2022 Показаха видео от следствения експеримент за двойното убийство в "Гагарин"
21.02.2022 Обвиненият в двойно убийство през сълзи в съда: Те щяха да ме убият!
27.01.2022 Адвокатът на Таков: Законът трябва да се прилага еднакво за всички
26.01.2022 Защитата на Йордан Таков оспори експертизата на трима психиатри от Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).