Известен пловдивски адвокат: Нека пее Кристофър, тази мъка е обща, нищо не остана от моята и Вашата хубава страна

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
07:04 / 17.08.2023
9403
По повод кавър версията на песента на Емил Димитров "Моя страна, моя България" пловдивкият адвокат Стефан Левашки направи интересен коментра в своя фейсбук профил, видя Plovdiv24.bg. Ето какво написа юристът:

Изгледах видеото на мазния кючек кавър на прекрасната песен на Емил Димитров "Моя страна, моя България". Ами какво да Ви кажа, от една страна, пошло, но от друга, много истини изпява въпросният певец.

Преди години лежах в болница на съседни легла с възрастен циганин, сравнително образован човек, беше се пенсионирал като професионален шофьор, жалеше, че децата му емигрирали по Германия, но иначе добре се били устроили там.

Един ден жена му доведе на свиждане две от внучетата - германчета, будни наглед дечица, но говореха само цигански и немски, на български една дума не можеха да кажат, ходели на училище и били отличници.

Ние тези хора така и не успяхме да ги приобщим и социализираме нито при социализма, още по-малко в обърканите времена, в които живеем и те подобно на стотици хиляди сънародници тръгнаха да си търсят късмета в тази тежка чужбина.

Така че, нека пее Кристофър, тази мъка е обща и на българи, и на цигани, нищо не остана от моята и Вашата хубава страна, освен съсипана природа и оскотяло население.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
"Дни на музиката в Балабановата къща" в предаването "Цветовете на...
Рали шампион: Ако аз трябва да мина с 200 км/ч по този участък пр...
Камери са заснели движението на джипа и момента на трагедията
Инструктор: Самонадеяността на младите водачи води до тежки ПТП-т...
Лиляната изпрати абитуриентите
Нов инцидент на мястото, на което стана фаталният сблъсък с джипа...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).