Изработват 20 велостойки по уникален дизайн

Автор: Мария Морунова
Коментари (1)
13:28 / 25.03.2014
3986
Частна фирма за велосипеди и ежегодният международен фестивал за дизайн и визуална култура One Design Week, в партньорство с община Пловдив, обявяват национален конкурс за велосипедни стойки в градска среда. Това обяви пред медии един от организаторите на фестивала One Design Week и директор на платформата за културни събития ЕДНО Асен Асенов, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Бояна Гяурова от платформа ЕДНО от своя страна обясни, че конкурсът ще се проведе на принципа на двуетапно журиране в продължение на няколко седмици. Първата част предвижда от днес до 22 април да се набират идеи и предложения за визия на велостойките. След 22 април ще се реши кой от участниците продължава напред и между 7 и 10 май журито да реши и обяви победителят.

Спечелилият конкурса ще получи парична награда от 2 000 лв., както и възможността да реализира своя проект. Това се очаква да стане между 12 май и 20 юни. Ще има и награда на публиката, която е в размер 1 000 лв.

В състава на журито са Димитър Кацарски, зам.-кмет на Пловдив, Адриана Андреева, програмен директор на ЕДНО, Димитър Григоров, дизайнер на велосипеди, Бояна Гяурова - директор One Design Week, арх. Димитър Славчев ще следи за спазването на общите правила на конкурса.

Изискването към участниците е да създадат велостойки, които да са функционални, удобни, съобразени с градската среда, да са модулни и модерни.

Зам.-кметът на Пловдив Стефан Стоянов пък поясни, че този конкурс не е обвързан с Транспортния проект на Пловдив. 20-те места, на които ще бъдат поствени дизайнерските велостойки, не са включени в Транспортния проект. Към момента тези места се уточняват, но ще бъдат съсредоточени в центъра и подходите към Главната улица.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).