Иво Лудия в инвалидна количка: Моля ви, рискувам да загубя крака си

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
12:38 / 01.07.2021
13058
Апелативният съд в Пловдив остави в ареста Иво Даскалов /Лудия/ по обвинение за участие в отвличането на Фарук Манаф, заедно с полицаи от Трето РУ, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Въпреки, че той е в инвалидна количка след катастрофата с трима убити на Околовръстното шосе, за която също е обвинен, съдът реши, че има опасност да се укрие. Съдът потвърди определението на Окръжния съд, като прецени, че са налице данни, от които да се направи обосновано предположение, че той е участвал в престъплението, за което е обвинен. Това произтича от обясненията на обвиняемия Даниел Димитров,  на пострадалия Фарук Манаф и от протоколите за разпознаване, изтъкна съдията по делото. Лошите му характеристични данни също допринесоха за решението на съда. Макар че е реабилитиран, Иво Даскалов е осъждан два пъти досега.

Преди това защитниците му и самият Иво Даскалов поискаха по-лека мярка от "задържане под стража“. "Моля ви за по-лека мярка, за да се лекувам адекватно, тъй като рискувам да загубя крака си“, каза Даскалов, който в момента е в лошо здравословно състояние след операция, трудно се обслужва и се нуждае от изследвания при специалист.

"Каква е целта на тази мярка и кого обслужва този арест? Даскалов в момента е със застрашено здравословно състояние“, попита адвокат Елдъров. Той не пропусна да добави, че дори когато цялото общество беше против него и желаеше Иво да е в ареста, правосъдието е удържало на обществения натиск и го пусна под гаранция от 20 000 лева.

Другият защитник на Иво Даскалов - адвокат  Дафчев пък насочи вниманието към обвиняемия Данаил Димитров, който е дал показанията, че Иво е участвал в отвличането на Фарук. Защитникът изтъкна, че показанията на Димитров са противоречиви и на тях не може да се вярва. Адвокатът попита защо Данаил Димитров е с по-лека мярка "парична гаранция“, а Иво трябва да е в ареста. Дали Данаил Димитров не може да повлияе с тази си мярка на следствието. Той също така посочи, че по време на разпита на Данаил пред съдия и прокурор, съдебната охрана е била изведена от залата. "Защо той е така привилегирован", попита адвокатът. Според Дафчев, "обвинението срещу Иво Даскалов е съшито с бели конци“ и той по никакъв начин не е участвал в това престъпление, или поне в побоя над Фарук.

Припомняме, че  на 16 юни 2021 г. спрямо Иво Даскалов бе повдигнато обвинение по чл. 142 ал.3 т.3 вр. ал.2 т.2 и т. 6 вр. ал.1 вр. чл. 20 ал. 2 вр. ал.1 от НК – за отвличане, като към отвлеченото лице е проявена особена жестокост. Деянието е извършено от четири лица, между които и лица от състава на министерството на вътрешните работи.

Срещу Даскалов е повдигнато и обвинение за това, че на 02.05.2021 г. при управление на моторно превозно средство – лек автомобил, марка БМВ-Х5, е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на трима мъже при катастрофа на Околовръстния път на Пловдив. По това обвинение той бе пуснат на свобода с парична гаранция от 20000 лева.

Виж коментарите (0)

Още по темата (128):
15.03.2024 Нов началник в МВР Пловдив
12.02.2024 Бивш вътрешен министър стана адвокат на бивш шеф на МВР Пловдив
08.01.2024 Задава се голямо завръщане по върховете на МВР Пловдив!
30.12.2023 Експериментът приключи: Пътните полицаи се върнаха в КАТ Пловдив
27.12.2023 Шефът на МВР Пловдив с откровено интервю за реформите, корупцията и новите камери по пътищата
26.12.2023 Старши комисар Георги Чергов: 40 нови полицаи ще "освежат" състава на Пловдивската дирекция
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).