Иван Стоянов: Подготвят терена за спортна площадка на ул. "Крайна"

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
16:11 / 16.06.2020
2135
Голяма детска площадка с футболно игрище ще бъде изградена тази година в кв. "Столипиново", съобщи кметът на район "Източен" Иван Стоянов, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Теренът между улиците "Батак" и "Крайна" в момента се подготвя за строителните дейности - премахват се незаконните постройки и едновременно с това се чисти боклука, след което ще се направи заравняване.

Площадката ще бъде полифункционална, тъй като на нея ще има както катерушки за малки, така и спортни съоръжения за подрастващи. Цялото пространство около съоръжението ще бъде облагородено. Районният кмет Стоянов смята, че по този начин жителите от блоковете ще спрат да изхвърлят нови отпадъци. 

За тази площадка в бюджета на районното кметство са предвидени 100 000 лева. Други три детски къта в кв. "Гладно поле" ще бъдат ремонтирани със 70 000 лв., а за нов фитнес на открито на ул. "Радко Димитриев" са заделени 25 000 лв.

Иван Стоянов съобщи, че е приключен ремонтът на т. нар. "гръцки блокове" на локалното платно на "Цариградско шосе". Скоро ще има откриване на обновеното междублоково пространство на ул. "Преспа", обеща той.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).