Иван Манолов: Ще патрулираме и реагираме на сигнали заедно с полицията

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
05:00 / 25.10.2013
14776
Както вече ви информирахме вчера пловдивските полицаи, заедно с частни охранители, заедно ще борят престъпността в града ни.

Наша проверка установи, че първата частна фирма, която ще се включи в инициативата и един от инициаторите на идеята е Алфа СОТ. В тази връзка разговаряхме с управителя на фирмата Иван Манолов, който се съгласи да разясни идеята и осъществяването й специално за читателите на Plovdiv24.bg.

- Г-н Манолов, кога реално ще стартирате съвместните акции и с всички районни управления на полицията ли ще я реализирате?

- Първоначално стартирахме осъществяване на идеята с второто РУП. Докато течаха разговорите и организацията обаче, идеята се прие много добре от останалите началници на районни управления и решихме да я разширим и тя стартира на територията на целия град.

- Какви задачи ще изпълняват тези съвместни патрули?

- Ще осъществяват патрулна дейност по райони и ще реагират на сигнали, подадени от нашия дежурен център и ОДЧ на съответното районно управление.

Дейността и отработените задачи ще се отразяват в работните ни карти и така ще се отчита работата на тези екипи.

- Каква ще е реалната полза от тази съвместна работа?

- Реално в нашите патрулни коли, които са ситуирани из целия град, ще има по един полицай. Това ще развърже ръцете и на двете страни при борба с престъпността. Ще дам няколко примера.

Например наш патрул забелезва подозрителни лица по райони, за които примерно има съмнения или информация, че разпространяват наркотици. Реално в момента нямаме право да ги проверяваме, но ако има полицай с нас, той може да ги провери, а нашите патрули да му съдействат.

Ако стане инцидент, кражба или друго, в който участва автомобил, полицаят има право да провери дали този автомобил или забелязаното на местопрестъплението лице, не са обявени за издирване.

Общите ни патрули ще обхождат заедно районите и ще следят за спазване на обществения ред.

Примери могат да се дават до безкрай.

 


Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).