Истина е! Състезател даде съвети на пловдивски полицаи как да шофират!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
21:15 / 08.06.2017
17209
Професионални съвети за шофиране получиха днес служители на ОДМВР - Пловдив от автомобилния състезател Илия Царски. Инициативата на ръководството на областната дирекция е и израз на поетия ангажимент за намаляване на пътнотранспортния травматизъм, за което на ОДМВР - Пловдив бе връчен Стандарт ISO 39001 за въвеждането на Системата за управление на безопасност по пътищата.

На срещата, която се проведе на писта "Дракон" в село Калояново, взеха участие полицаи от всички районни управления и секторите "Пътна полиция" и "Специализирани полицейски сили", осъществяващи патрулно-постова дейност и пътен контрол. По време на лекцията Илия Царски припомни устройството и работата на автомобила и неговите системи за сигурност, както и основните правила за поведение на водачите. 

Особено внимание той обърна на правилната позиция в седнало положение и начина на захващане на волана, познаването на различните видове пътни настилки, възможностите за реагиране при хлъзгав или мокър път и при поява на аквапланинг, извършване на завой с висока скорост, избягване на удар при блокиране на спирачките и др. 

"Независимо от характеристиките и възможностите на автомобила, основният фактор за сигурното и безаварийно придвижване е човекът зад волана", бяха думите на пилота. Той подчерта и важната роля на пътуващия на предна дясна седалка, който много често играе ролята на навигатор и подпомага шофьора. Илия Царски обърна внимание, че когато служебните автомобили са с включени звукова и светлинна сигнализация, понякога предизвикват непредвидими реакции у другите участници в движението. След приключване на теоретичната част униформените имаха възможност да тестват на пистата състезателния автомобил на Царски, а самият той седна зад волана на два патрулни.

Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Пловдив:
Вики Радева: Нека да не позволим всичките усилия на г-н Борисов т...
Танер Али: Огромно е вълнението да представлявам пловдивчани – св...
Борислав Инчев, "Синя България": Стига леви експерименти, време е...
Временно променят маршрута на автобусна линия 116 в събота
Днес пускат движението по "Модър-Царевец"
Д-р Валерия Славова и Веселина Ботева от ГЕРБ-СДС проведоха среща...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).