Искрен минути след драмата: Татко, ела, умирам! Лекар: Не бях виждал такава агресия!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (46)
13:58 / 24.10.2013
65521
"Татко, ела, умирам". Това е казал със сетни сили по телефона на баща си 16-годишният Искрен Ангелов, минути след като е бил прободен 12 пъти от неговия съученик Иван, разказа на извънреден брифинг проф. д-р Ангел Учиков, ръководител на Клиниката по специална хирургия към УМБАЛ "Свети Георги" в  Пловдив, където в момента е настанено момчето. Това е казал пред него бащата на Искрен, когато го е докарал в лечебното заведение, предаде репортер на Plovdiv24.bg
 
"Такава агресия и толкова много рани досега не съм виждал. Имали сме много случаи на пробождане, но с едно-две наранявания. В този случай момчето нямаше ненаранен орган в корема. Имало е и пробождане в гърба. Страшна работа", коментира още лекарят инцидента, който стана вчера следобед около 14 часа. 

Тогава в дома на Искрен в района на църквата "Свети Иван Рилски" на гости е бил съученикът му Иван Генчев. Все още не е известно защо, но двете момчета са се скарали и домакинът бил намушкан с нож повече от десет пъти. Нападателят, който е с наранявания по ръцете - срязани сухожилия - също е в болница.

Момчетата са десетокласници в Професионалната гимназия по хранителна техника и технологии-Пловдив. По думите на директорката Людмила Ганчева и двамата са изключително спокойни и досега не са имали агресивни прояви.

"Към момента няма непосредствена опасност от остра кръвозагуба. Проблем в следващите дни ще бъдат възпалителните процеси, които се очакват от белия дроб", съобщи още днес проф. Учиков пред журналисти. Стана ясно, че преди повече от час е приключила втората операция на намушканото момче.

По думите на ръководителя на Клиниката по специална хирургия, 16-годишния младеж е приет в 14:30 ч. вчера в УМБАЛ "Свети Георги" Пловдив с множество прободни наранявания от нож двустранно в двете гръдни половини. Прободен на три места е белият дроб, разрязани са 4 ребра в ляво и едно в дясно. 7 са пробожданията на стомаха, 4 на тънки черва, едно на панкераса и 5 на черния дроб, съобщи още лекарят.

"В момента момчето е на командно дишане. Мисля, че има шансове да оцелее, но критични за живота му ще са още 3-4 дни", уточни проф. Учиков.

По думите на бащата на пострадалото момче, разказал това в болницата, нараняванията са направени с нож за рязане на хляб. В мивката в апартамента, където е станал инцидентът, е имало два окървавени ножа, а нападателят е липсвал. При приемането на намушкания младеж след това в лечебното заведение, той е бил контактен, даже е разговарял с дежурните лекари.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (46)

Още по темата (27):
09.03.2015 6 г. и 8 м. затвор за момчето, наръгало жестоко с кухненски нож съученик
29.09.2014 Два кухненски ножа и цигара марихуана при кървава свада между ученици в
Пловдив
07.07.2014 Момчето, наръгало жестоко с кухненски нож съученик, остава в ареста
18.11.2013 Щастлив край: Искрен пребори смъртта, изписаха го от болницата!
12.11.2013 Жестоко намушканият Искрен прескочи трапа! Обмислят изписване!
11.11.2013 Кражба скарала учениците, които се клаха в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Почина големият хуморист Здравко Попов
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).