Инвалидите вече ще получават добавки за транспорт, независимо от картите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:42 / 14.06.2010
1645
С Постановление № 25 на Министерски съвет от края на месец май е променен Правилникът за прилагане на Закона за интеграция на хората с увреждания (ППЗИХУ). С изменението отпада изискването хората с трайни увреждания, които ползват интеграционната добавка за транспортни услуги по чл. 25 от ППЗИХУ да не са закупили карта за градския транспорт. Това съобщи директорът на "Социално подпомагане" - Пловдив, Надя Танева.

Считано от 7-ми юни тази година хората с трайни увреждания, които са закупили карта за градския транспорт за 2010 година, могат да ползват и добавката за транспортните услуги на основание чл. 25 от ППЗИХУ след подаване на молба-декларация в секторите за социална закрила по постоянен адрес.

Хората с трайни увреждания, които от началото на годината до настоящия момент имат издадена заповед за отказ, но желаят да ползват добавката, също е необходимо да подадат нова молба-декларация.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Арестуваха 19-годишен Шумахер в Пловдив, преди да убие невинни хо...
Реновираха зона в центъра на Пловдив
Рали състезател: От паркинг на магистрала вижте как преминава кол...
Майка от Пловдив роди вкъщи четири седмици преди термина
Председателят на 17 РИК Пловдив-област: Не може да се гласува с м...
Бум на туристи в Пловдив, ново приложение рекламира културния жив...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).