Инфарктно! МУ Пловдив избра нов ректор само с 1 глас в повече!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
19:19 / 13.09.2019
18467
Медицинският университет в Пловдив от днес има нов ректор и това е Мариана Мурджева. Кандидати за поста бяха именно досегашният заместник-ректор по международно сътрудничество и проектна дейност проф. Мариана Мурджева, изпълнителният директор на УМБАЛ "Свети Георги“ проф. Карен Джамбазов, деканът на Медицинския факултет проф. Николай Бояджиев и проф. Илия Баташки. До избора се стигна след балотаж, след като на първия тур Бояджиев и Баташки отпаднаха, събирайки доста по-малко гласове от останалите двама кандидати. 

При втория тур в нейна подкрепа гласуваха 141 членове на Общото събрание на ВУЗ-а, 140 гласа пък бе подкрепата за проф. Джамбазов. 

Проф. д-р Мариана Мурджева е завършила гимназия с преподаване на английски език в Пловдив, а после и МУ-Пловдив, специалност медицина. Има две специалности - по микробиология и клинична имунология. Специализирала е в Лондон, Тюбинген, Будапеща, Наймиген. Зам.-ректор по международно сътрудничество и проектна дейност в Университета два мандата. Ръководител на Катедрата по Микробиология и имунология при МУ-Пловдив и началник на Лабораторията по микробиология при УМБАЛ "Св. Георги“-Пловдив. Преподава на български и англоезични студенти в МУ-Пловдив.

Обучава специализанти и докторанти. Участва в държавни изпитни комисии за специалност по микробиология и клинична имунология. Зам.-председател е на Българската асоциация по клинична микробиология и председател на Експертния съвет по клинична имунология при МЗ. Има над 200 научни публикации, над 400 цитирания, 2 патента, съавторство в 15 учебни помагала, учебници и монографии, както и участия като ръководител, координатор и изпълнител на повече от 40 научни проекта с национално и международно финансиране. Номинирана от БЛС за лекар на годината (2013).

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).