Инчев: Вложихме милиони за зоопарк в Пловдив, а такъв няма вече почти 10 години

Автор: Цвети Тончева
Коментари (2)
17:13 / 26.03.2022
9292
Бюджет 2022 на Пловдив е доста амбициозен, освен че е най-големият. Но ако амбицията не бъде подкрепена с реалност, това означава, че ще има доста разминавания. Така бившият лидер на ВМРО в Пловдив Борислав Инчев коментира за Plovdiv24.bg проектобюджета на Пловдив за тази година.

“Аз лично, освен хубавите неща, които виждам като заложени в този бюджет, виждам и опасност", каза Инчев и даде пример с приходната част, в която има заложени много неща, които няма да могат да бъдат изпълнени. А това означава, че и в разходната част няма как да се осъществят някои неща.

“Иска ми се да има ясен фокус върху нещата, които трябва да се случат в този бюджет. Например, в него няма заделени средства за зелената система, а това означава, че общината няма реални намерения да развива по-сериозно зелената система", добави Борислав Инчев.

За тепетата на Пловдив е същото. Всички знаят, че те са привлекателно място за разходка на пловдивчани, но се получава така, че те са забравени за инвестиции.

По същия начин стоят нещата и с Дондуковата градина.

“Това е една емблематична градина не само за Пловдив, а и за България, защото е първата създадена  у нас с княжески декрет. Но за нея също няма никакви средства", посочи Инчев.

Един такъв проект, за който се говори от години, но нищо не се прави, е Зоологическата градина.

“Ние сме известната община, която има вложени близо 4.5 млн. лева в Зоологическа градина, но такава няма вече почти 10 години. Децата трябва да се водят в Пазарджик или в Стара Загора", добави Инчев.

Кино “Космос" е следващият обект, за който не са предвидени средства в бюджета тази година.

Според Инчев, тази година ще бъде много предизвикателна за всяка община в страната, заради това, че държавният бюджет беше приет много късно. Това ще забави и обществените поръчки, изборът на изпълнители и започване на работа по проектите. И ако в края на годината се отчете, че този бюджет не е изпълнен повече от 60-70% , би следвало да се каже, че неправилно е разпределен фокуса.

Борислав Инчев смята, че има много възможности, с които голяма част от средствата да бъдат инвестирани и ефектът да се усети от хората.

“Защо например не заделим пари за изграждане на паркинги и паркоместа в града, за които не са необходими тежки проекти и процедури, а по този начин ще решим ежедневен проблем на хората. Влизат фирмите и решават един екологичен проблем. Няма да има кал по тротоарите, замърсяване и запрашеност. Това са неща, на които трябва да бъде обърнато голямо внимание, за да се види разликата, която ще усетят пловдивчани - без презастрояване и с повече чист въздух."

Инчев посочи, че по време на обсъждането на Бюджета е направил предложение да се изгради нова сграда срещу училище “Климент Охридски" в район Южен. Доскоро е имало проект. Освен това той е предложил и да се изгради нов парк в Коматево, до стадиона. Там има 66 дка земя, върху която може да бъде парка.

“Това наистина може да стане един нов бял дроб в онази част на Пловдив, от която определено има нужда", добави Борислав Инчев.

Виж коментарите (2)

Още по темата (247):
27.01.2024 Правят зоологическата градина в Пловдив така, че животните да не страдат зад заграждения
20.12.2023 Пловдив кандидатства за техническа помощ за зоопарка
29.08.2023 Кметът: Зоологическата трябва да е на друго място заради новото жилищно строителство в района!
29.06.2023 Пловдив кандидатства за средства за зоологическата градина
14.02.2023 Пловдив остава без зоологическа градина
30.01.2023 Обсъдиха отпускането на много пари за два важни пловдивски проекта
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).