Илко Илиев спасява Окръжна болница, подкрепя Дани Каназирева

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:21 / 18.06.2010
3364
Председателят на Общинския съвет Илко Илиев сложи параф под подписката на гражданското движение "Спаси Окръжна болница, подкрепи Дани Каназирева", за чието появяване Plovdiv24.bg съобщи още вчера. За това настояха представителите на движението, с които се срещна днес.

"Противопоставяме се на предложението за увеличение на държавния дял в болницата. Опасяваме се, че ще отключи вратичката към продажбата на земята наоколо за жълти стотинки. Защо трябва да се увеличава? Нали и сега със своите 51% държавата управлява болницата? Да, но не може да продава. Трябва разрешението на 17-те общински съвети в областта, които също са акционери, а пък те трябва да вземат решение с мнозинство от 2/3, което ще е трудна работа. Качи ли си акциите на 77%, държавата няма да пита общините, а ще прави каквото си иска", разясни идеята за протеста студентката Йоана Манолова.

За казуса, който ги мотивирал, разбрали от интернет. Не били виждали наживо Дани Каназирева, а само на клип, но им въздействала силно с ясно и ярко изразените си позиции. Междувременно общинската съветничка още вчера ги подкрепи, коригирайки прекомерната им емоционалност спрямо министър Анна-Мария Борисова, защото схемата съществувала отдавна, а тя е била подведена.

"Вярно е, че действахме емоционално", признаха освен Йоана, Диляна Милева и Вероника Ангелова, които също са студентки. Те още не знаят какво ще правят със събраните подписи, вероятно ще ги връчат на председателя Илиев. Листовките, които се разпространяват, са за сметка на член на движението, който имал печатница. Очакват да получат подкрепа от хората на всички общини в областта.


Този браузър не поддържа видео елемента.


(c) ПОТВ

Виж коментарите (1)

Още по темата (12):
14.08.2021 Отврат! Майка на дете показа условията в голяма болница в Пловдив!
06.07.2018 Официално: Няма да спират тока на УМБАЛ "Пловдив"
04.07.2018 Няма да спират тока на УМБАЛ "Пловдив"
04.07.2018 Позиция на УМБАЛ "Пловдив" за искането токът им да бъде спрян
04.07.2018 И това доживяхме! Официално поискаха токът в Окръжна болница да бъде спрян!
15.02.2011 Д-р Аргиров: МБАЛ "Пловдив" е в забранителния списък за приватизация
Още новини от Новини от Пловдив:
Една от най-красивите жени на света се оказа 23-годишна пловдивча...
Адвокат: Някои българи почиват по Беломорието, децата им учат в п...
Вижте какво сервираха в Пловдив
Ужасно начало на съботния ден в Пловдив!
Бебето чака бебе другия месец
Шофьор: В час пик тук е страшно!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).