Илиян Савков с изложба в пловдивска галерия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
22:46 / 11.09.2020
3294
В пловдивската галерия "Етерна" миналата вечер  бе открита изложба със заглавие  "Отвъд хоризонта" на художника Илиян Савков. В нея авторът представя свои творби от последните две години, като самият той споделя, че това е един "особен" период, някак демаркационен, за неговото творчество.

Сред картинния сет в артистичното пространство в Безистена на Главната улица присъстват рисунки, портрети и една серия абстрактни масла на платно.

Илиян Савков е роден в Кричим. Завършва Английската гимназия в Пловдив. Работи живопис, карикатура, рисунки, колажи. Дълги години е карикатурист на вестник  "Стандарт". Носител е  на много награди от конкурси за карикатура от България, както и от форуми в Сърбия, Япония, Хърватия, Русия, Турция, Италия.

Негови самостоятелни изложби живопис са показвани в Българския културен институт- Варшава, Класици на изобразителното изкуство, Пловдив, Артеа център, Варна, Галерия Фойлз- Лондон, Българско посолство – Лондон.

Изложбата в Галерия "Етерна" откри галеристът Стоян Даскалов, а авторът и творческите му търсения представи изкуствоведа Вихра Григорова.

Сред гостите на откриването бяха заместник-кметът по култура, археология и туризъм на община Пловдив Пламен Панов, бизнесмени, колекционери, колеги-художници, приятели и почитатели на автора.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...
Доброволец от "Пловдив 112" търси помощ за сина си
Кой е с предимство и защо?
Адвокат от Пловдив: Главчев не е селски кмет, за да подписва това...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).