Хелоуинчета изместиха нашите сурвакарчета

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (40)
13:00 / 01.11.2012
9108
През последните няколко години забелязваме една неприятна тенденция в Пловдив, а и не само. В първата сутрин на Нова година ги няма така добре познатите сурвакарчета. Допреди две-три години те бяха неотлъчно там, за да те събудят след новогодишния купон и да те сурвакат за здраве срещу дребна сума или лакомства.

Тази негативна тенденция не ми правеше впечатление до снощи, когато в късна доба на врата ми не се появиха маскирани като страшилища и вещици малчугани. Същите тези деца, като са загърбили традиционните празници, са припознали като свой Хелоуин. Разбира се, самите деца не са виновни, но защо се получава така и кой е виновен?

Нужно е да пуснеш основния инструмент на прокарването на политики - телевизиите. Частните национални такива ни облъчват с всевъзможни глупости и подборката не е случайна, а БНТ им припява плахо. Пионер в тази област е първата частна, която първо прокара американските сапунки, с лед това ни "завладя" и с турски такива. От няколко дни всички бълват всевъзможни информации за Хелоуин, така че не е случайно, че днешното детско поколение е припознало този празник като свой. Около Нова година и Коледа е много модерно да се тръби: Как се отбелязва празникът по света. Стига се до безумието в България сред младите да е по-популярно да празнуват с приятели по кръчмите, отколкото да сa със семействата си вкъщи край трапезата.

Дано в търсене на малко рейтинг, някоя от телевизиите прецени, че е дошло времето да е модерно да се показва: Как празнувахме Коледа и Нова година в България. Ние като медия ще направим каквото е по силите ни, за да защитим тази кауза.


Виж коментарите (40)
Още новини от Новини от Пловдив:
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).