Гунчева: Радвам се, че съм в болнични и не ми се налагаше да гласувам заедно с Пеевски

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
09:07 / 25.06.2022
3105
Трус в партия "Възраждане"; Депутатът Елена Гунчева обяви, че напуска и формацията, и парламента. При гласуването на вота на недоверие срещу кабинета в сряда Гунчева отсъства от залата.Невъзможност за лична и медийна изява и подозрения за близост на лидера Костадин Костадинов с ГЕРБ са сред причините, които късно снощи Елена Гунчева посочва в напускането си.

"Не е вярно и представлява откровена клевета. Остава си за нейна сметка, аз съм последният човек, който ще излиза насреща и ще обяснява как това е вярно или не" коментира Костадинов.

Елена Гунчева е в болничен от 31 май. Въпреки това преди дни в синхрон с партията си тя гласува в залата против председателя на Народното събрание Никола Минчев. Не отиде обаче в деня на вота на недоверие, с което гласовете срещу правителството станаха с един по-малко.

"Ние мислихме, че е в много тежко физическо положение. Тя самата ни изпрати снимки и копие от болничен лист. Че докторът ѝ е забранил въобще да става, камо ли да излиза от вкъщи. Каза - ако дойда, рискувам да стана инвалид, разказа Костадинов".

Ден след вота на недоверие на 23 юни, видяхме Елена Гунчева да се движи свободно пред дома си в Пловдив. На кадри се вижда как с накуцване тя се качва в автомобил и потегля в неизвестна посока.

"Коляното ми е зле, сутринта бях на изследване, точеха ми кръв, вчера бях на рентген, следобед пак отивам на доктор, обясни тя.

"За първи път се радвам, че съм в болнични и не ми се налагаше да гласувам заедно с г-н Пеевски. Щях да гласувам с отвращение, каза тя пред bTV.

На въпрос как ще отговори на евентуални обвинения, че е била купена Гунчева отговори: "А може ли да кажете срещу каква услуга? Аз не съм независим, аз напускам парламента.

Виж коментарите (3)

Още по темата (767):
04.09.2022 Слави Трифонов провокира с нестандартни клипове
10.08.2022 Ивайло Вълчев от ИТН: Ако е имало сценарий за падане на кабинета "Петков", не е бил написан от нас
10.08.2022 Крие ли имуществото си Слави Трифонов?
29.07.2022 ИТН ще се яви самостоятелно на предсрочните избори
29.07.2022 Готвят и жена за премиер на новия служебен кабинет, ето коя е тя
28.07.2022 Тома Биков: Правителството беше свалено от ареста на Борисов
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).