Грозно: Вандали с ножове опустошиха дръвчета в Пловдив!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
14:54 / 30.04.2015
5840
Две липи са унищожени в парка пред МБАЛ "Свети Пантелеймон" в район "Южен", алармираха от ОП "Градини и паркове".

"От доста време дръвчетата осъмваха с все по-нагризана от кучета кора, а тази нощ неизвестни злосторници са решили да дялкат с ножове и да ги довършат съвсем", заяви техническият ръководител Катя Караджова.

По същото време от детската площадка пред болницата безследно е изчезнала цялата корона на красивата и ароматна каталпа. Безобразна жестокост е сполетяла и една от красивите туи в парка.

От засадените през последните няколко години 10 млади брези в парк "Белите брези" е оцеляла само една. Някой неспирно тренира кучето си върху друго хубаво дръвче, на което вече са прегризани почти всички клони. 

"Пред очите ми възрастна жена, която даже беше заедно с внучето си, изтръгна лавровишна. Когато реагирах, се сопна: "Ти ли ще ми кажеш? Нали си плащам данъците?". В "Белите брези" оформихме прекрасна цветна фигура, от която непрестанно чезнат елементи. Миналата седмица се наложи да я попълним с нови 120 лигуструма", разказа Катя Караджова.

Ръководството на ОП "Градини и паркове" отново призовава гражданите да не са безучастни, ако станат свидетели на вандалски прояви спрямо зелената система на Пловдив.

Виж коментарите (12)
Още новини от Новини от Пловдив:
Почина големият хуморист Здравко Попов
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).