Грозна сцена в аптека в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:44 / 14.09.2020
8603
Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Д.Й., на 36 години, за това, че на 26 юни 2020 г., в Пловдив, при условията на опасен рецидив, е отнел чужди движими вещи – черно кожено портмоне, мобилен телефон и сумата от 40 лева, всички вещи на обща стойност 62 лв., от владението на другиго – пострадалата 86-годишна  жена, с намерение противозаконно да ги присвои като е употребил за това сила – престъпление по чл. 199 ал.1 т.4 вр. с чл. 198 ал. 1 вр. чл. 29 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 26 юни 2020 г., в Пловдив, пострадалата 86-годишна жена излязла от дома си и се отправила към близката аптека, откъдето си взела лекарства. Когато излязла, тя преброила парите и установила, че в портмонето си има 40 лева. Обвиняемият Д.Й. минал в този момент покрай нея и посегнал да вземе парите. Жената му се скарала и той се отдръпнал.

След това пострадалата тръгнала към друга аптека. Там фармацевтката я помолила да изчака на пейката в помещението, защото описвала съдържанието на касата. Пострадалата седнала, като държала портмонето в ръцете си. Обвиняемият Д.Й. влязъл бързо в аптеката, дръпнал портфейла и избягал навън. Пострадалата извикала: “Обраха ме“, като тръгнала след Д.Й., но се движела много бавно. Аптекарката също последвала след нападателя, но не успяла да го настигне. Бил е подаден сигнал в полицията.

Спрямо обвиняемия Д.Й. е взета мярка за неотклонение "задържане под стража“. Той е осъждан многократно за престъпления от общ характер, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).