Готов е одитният доклад за Околовръстното на Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
15:50 / 07.06.2021
8767
Институтът за пътна безопасност е изготвил одитен доклад за извършената инспекция на околовръстното шосе на Пловдив през май тази година. На 31.05.2021 г. докладът е изпратен до министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова. От Института пишат в съобщение до медиите, че въпреки констатираните дефицити, които застрашават живота и здравето на всички участници в движението по инспектирания участък, реакция от страна на министъра и поверената й АПИ няма.

В доклада се отбелязва, че не са изпълнени водоотводни канавки. При извършената инспекция на новоремонтирания участък се е установило, че вертикалната сигнализация с пътни знаци с много редки изключения е старата, от времето преди ремонта. И за други нередности се пише в доклада.

В заключение на одитния доклад се констатира, че подобрената пътна настилка позволява движение с високи скорости и дори значително над разрешените. Същевременно на определени места липсват пътни знаци за ограничение на скоростта или забрани за изпреварването.

От Агенция пътна инфраструктура (АПИ), следва да вземат мерки за въвеждани постоянна организация на движението, при която пътната безопасност да е осигурена в необходимата степен. 

Според доклада в зоните на кръстовища могат да се разположат елементи за редуциране на скоростта. Контролът на скоростта може да се осъществява с разполагане на камери на възлови места от пътя. Пътната безопасност може да се подобри чувствително с изграждане на осветление на възлови кръстовища.

Като последно заключение е отбелязано, че път II-86 като обходен път на гр. Пловдив обслужва транзитно, в голям процент "товарно движение". Същевременно района е селскостопански, а така също е изградена и индустриална зона. В тази част на околовръстния път на Пловдив няма автобусни линии и достъпът е изключително с автомобили. Това предполага наличие на значително местно, локално движение. 

Преплитане на транзитното и локалното движение може само да е предпоставка за завишена аварийност. Наложително е отделяне на локалното движение в локални платна и регламентирано навлизане, пресичане на път II-86 на правилно сигнализирани с пътни знаци и хоризонтална маркировка пътни кръстовище. Неправилно формираните входове и изходи следва да бъдат редуцирани.

Виж коментарите (5)

Още по темата (408):
23.04.2024 Дано! Югоизточният обход на Пловдив трябва да започне наесен!
23.04.2024 Областният управител оптимист за два от най-важните проекти на Пловдив
18.04.2024 Актуализират проекта за Югоизточния обход на Пловдив
21.03.2024 Заместник-министър: Години наред нищо не е правено по проекта за Югоизточния обход на Пловдив
21.03.2024 Кметът оптимист за Югоизточния обход на Пловдив
13.03.2024 Проектират нов лъч на Околовръстното на Пловдив - от "Джъмбо" до пътен възел Царацово
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).