Голямо признание за четирима пловдивски ректори

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
08:45 / 28.04.2023
2904
Ректорите на четири пловдивски висши учебни заведения ще бъдат удостоени с отличието "Почетен знак на град Пловдив". Това са ръководителите на Медицинския университет проф. д-р Мариана Мурджева, на Аграрния университет проф. д-р Христина Янчева, на АМТИИ проф. д-р Тони Шекерджиева – Новак и на УХТ проф. д-р инж. Пламен Моллов. Решението беше прието с 36 гласа "за", 1 "против" и 0 въздържали се. В гласуването не участваха съветниците от "Демократична България", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Удостояването на ректорите с "почетен знак на Пловдив" трябва да се превърне в традиция. Призовавам ви да гласувате "за", защото тези хора са визионери" - каза доцент Атанас Баташки от "Алтернатива за Пловдив". 

Владимир Славенски обяви от името на групата на ДБ, че приветстват връчването на отличието на трите дами ректори, но смятат, че ректорът на УХТ не трябва да бъде удостоен с него. Изтъкна като причина замесването на името на проф. Пламен Моллов в срамната история на "Капитан Андреево", а също и резултатите от проверки на АДФИ, които са открили нередности в обявени от университета обществени поръчки. Поиска поотделно гласуване за всеки от ректорите.

Председателят на ОбС инж. Александър Държиков не скри разочарованието си:  "Това са заслужили професори и ръководители, те приеха за своя кауза да  подпомогнат Община Пловдив във всички сфери на нейните действия. Мога да изредя редица фестивали - "Вино и гурме", "Дефиле на младото вино", които се реализират с активното участие и подкрепа на УХТ.".

"ДБ, спрете да развявате знамето на морала като единствен аргумент" - реагира Евелин Парасков от "Съюз за Пловдив", а Ясен Михайлов от ГЕРБ заяви: "Колеги от ДБ, това беше много грозно".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).