Голяма изненада за пловдивчани в пространството между Одеона и Централна поща

Автор: Диана Бикова
Коментари (1)
10:30 / 08.12.2019
14907
Аромат на греяно вино и канела, немски наденички и коледни мелодии ще се разнесат над Главната на Пловдив още следващата седмица. Тогава се очаква градската администрация да даде благословията си за провеждането на коледния корнер в града на тепетата, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

В пространството между Одеона и Централна поща ще бъдат разположени шатрите, в които ще има около 15 вида греяно вино, пет вида немски наденички, коледни сладкиши и много атракции за децата, разказа за любимата на пловдивчани медия организаторът Георги Енчев. Базарът е по негова концепция.

Сред необичайните напитки са черешово, малиново, пиперливо, бяло. Последното е голяма рядкост и се прави с шоколад. Виното ще се подгрява в истински медни калайдисани съдове, обясни Енчев. Освен вурсчетата, посетителите ще могат да се подкрепят и с традиционното коледно зимно българско ястие каварма или капама. Организаторите са осигурили огромен казан, в който ще се приготвят около 1000 порции. 

На червена сцена върху златен трон ще седи Дядо Коледа. Той ще е досущ като истинския - нисичък, пълничък, с очила и децата ще може да се снимат с него. Всеки малчуган освен това ще получи коледна плюшена играчка от специално доставената от чужбина 7-метрова машина.

Всяка вечер от 18 до 21 часа на сцената ще излиза диджей и ще озвучава пространството с подходяща музика. В събота и неделя пък на същото място ще се изнасят обедни концерти, на които са поканени всички малки и големи таланти на Пловдив.

Фестивалът "Зимен Пловдив" не е само комерсиално събитие - подчерта Георги Енчев. Акцентът на коледния базар ще е благотворителната кауза "Подари Коледа" в помощ на хора в нужда. Ще бъде монтирана голяма закачалка с надпис "Подари зимно яке", на която хората може да оставят връхна дреха, която не използват, а в огромен кош ще се събират непотребни за някои, но много нужни за други хора дрехи.

"Идеята на "Подари Коледа" е да провокираме пловдивчани да зарадват и да помогнат на някой в нужда" - допълни Енчев.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).