Годишна среща на местните власти от Югоизточна Европа ще се проведе в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
08:00 / 16.05.2015
1513
Годишна среща на местните власти от Югоизточна Европа ще се проведе от днес до 19 май 2015 г. в Пловдив. Събитието се организира от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), Мрежата на асоциациите на местните власти в Югоизточна Европа (NALAS) и община Пловдив.

Форумът ще разгледа ключови за местното самоуправление теми и проблеми. В рамките на събитието НСОРБ ще проведе последното за настоящия мандат на местната власт общо събрание. NALAS също ще проведе редовно общо събрание.

До момента участие са потвърдили Росен Плевнелиев, президент на Република България, Томислав Дончев, заместник - министър председател по европейските фондове и икономическата политика, Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството и др.

Годишната среща привлече и много чуждестранни гости, между които Фредерик Валие, генерален секретар на Съвета на местните и регионални власти, Барбара Тоше, вицепрезидент на Конгреса на местните и регионални власти, Джуро Буквич, президент на NALAS и др.

Акценти в програмата на събитието:

- Международна конференция на тема "Компетенции и готовност на местните власти от балканския регион за превенция и управление на кризи". Провокирани от бедствията през последните години, които отнеха човешки живот и причиниха щети за милиони левове, участниците в събитието ще коментират политиките на ЕС за намаляване на риска и подкрепа при бедствия, иновативни технологии и решения в подкрепа на по-сигурни държави и градове и др. 

Ще бъде представен и опита на Япония, Сърбия и Босна и Херцеговина в управлението на риска при природни бедствия и овладяването на кризите. 

- Борса за общински проекти. Там участниците ще могат да се запознаят с добри практики и да съберат идеи, които да реализират в своите общини. Входът за борсата, както и за концерта на общински състави, който ще се провежда паралелно е свободен за граждани.

- Церемонии за връчване на Етикет за иновации и добро управление на местно ниво и наградите GENiYOUTH.

Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) е създадено през 1996 г. То е легитимен представител на местната власт, чиято мисия е да представлява и защитава нейните интереси. 

НСОРБ функционира на принципите на доброволност и равнопоставеност на своите членове. В Сдружението членуват 264 общини. Основната цел на НСОРБ е създаването на силно, ефективно и отговорно местно самоуправление, което работи в полза на гражданите. Повече за дейността на НСОРБ можете да намерите на www.namrb.org.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
ОД МВР Пловдив: 14 шофьори са арестувани!
Сериен подпалвач получи заслужена присъда
Скандално паркиране на джип в Пловдив
За награда "Пловдив" и за Източната порта, слушайте в предаването...
Народът се раздели на две: На плейбек ли пя в Пловдив Лили Иванов...
Единственото място, което позволява безопасно да се вдига висока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).