Глутници кучета идват от селата към града

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
13:15 / 09.02.2010
3252
Глутници бездомни кучета слизат от селата в града, подгонени от студа и оскъдната храна. За това алармираха кметове и жители от близките села. Жители на Белащица и Брани поле разказаха, че броят на помиярите по улиците им рязко се е увеличил от есента. Те били напъдени и слизали от вилната зона и строежите. Сигнали за бездомни четириноги в редакцията постъпиха и от живеещи в Пловдив в района на „Цариградско шосе" и Коматево. Пациенти пък недоволстваха, че в двора на болница „Пловдив" свободно скитат кучета. Те тичат настървени зад линейките и автомобилите. Лаят по пациентите. От близките заведения им подхвърлят храна, разказа Милена Ангелова. Жената била на посещение на свой близък вчера и останала втрещена от гледката. Едва успях да приближа входа, разказа жената.

Ловим, обезпаразитяваме и кастрираме кучетата. Работният процес не е спирал, с изключение на няколко дни през януари, когато температурите паднаха драстично. Ловът продължава по график. Вчера до обяд на горещия телефон на зоокомплекса е постъпил един сигнал за глутница бездомни кучета в района на Арманмахала, обясни д-р Веселин Бекирски.

Проблемът е голям. Говорил съм за него кметицата Ина Филипова и търсим решение. По всяка вероятност ще се свържем с някаква организация, за да ни предложат вариант, коментира вчера директорът на болницата д-р Аргир Аргиров.

Източник: в. "Марица"


Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).