Главният прокурор нареди ревизия на прокуратурата в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
10:22 / 12.07.2006
1176
Ревизия на Пловдивската апелативна прокуратура разпореди главния прокурор Борис Велчев, съобщиха от Асоциацията за евроинтеграция и права на човека.

Проверката е в отговор на отвореното писмо на председателя на Асоциацията Михаил Екимджиев относно т.н. “институционална отмъстителност” . Според адвоката неоснователно е отменяне на прекратени дела и възобновяването им, когато гражданите се опитат да заведат дело по Закона за отговорността на държавата за вреди причинени от граждани, както пред българските съдилища, какъвто е случаят с асеновградчанка, която седем години е била разследвана за престъпление по служба, така и в Старсбург пред Европейския съд по правата на човека.

Ревизията е и по предложение на председателят на пловдивската апелативна прокуратура Росен Димов в отговор на публикациите на 3 юли.

Резултатите от ревизията ще бъдат огласени публично.

Отговора на откритото писмо на Екимджиев е подписан от началника на кабинета на главния прокурор Вероника Трифонова, а входящият номер е от 5 юли 2006 година. Информацията е на Дарик радио.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Най-новото археологическо бижу на Пловдив се показа в целия си бл...
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).