Глас от Пловдив: Търся адвокати за дело срещу велинградските мутри

Автор: Диана Бикова
Коментари (1)
11:30 / 18.12.2023
5769
Имотна мафия обсебва чужди частни имоти във Велинград - това съобщи на пресконференция в Пловдив Валентин Чолаков, предава Plovdiv24.bg.

Мъжът притежава имоти в родопския град, но от години не може да влезе във владение. Единият е превърнат в гълъбарник, в другия се правят надгробни плочи, а в третият се разфасоват коли. Чолаков поискал самонастаналите се да напуснат, но те отказвали и твърдели, че е тяхно още от времето на турското робство. 

"Община Велинград ползва единия имот като своя собственост, а аз имам документ, че е на наследниците на дядо ми" - разказа Чолаков. 

Областният управител на Пазарджик е издал заповед да се отпишат от книгите 764 кв. м., национализирани по времето на социализма. Общинският съвет на Велинград издава разрешение за възстановяване на 754 кв. м. Накрая дирекция ТСУ на Велинград обаче издава скица, в която казва, че парцелът е 740 кв. м. 

"Община Велинград е решила, че трябва да национализира част от имота ми и вече е започнала да огражда и това, което е решила да открадне. За мен това е кражба. Никой не е продавал части от имота. Община Велинград няма законно основание да претендира, защото по закон щом имотът е частна собственост и всички постройки са частна собственост" - коментира Чолаков.

За разрешаване на имотния спор е наел като адвокат Иван Демерджиев, преди да бъде назначен за служебен министър. Подписали договор, но 3 години по-късно Демерджиев наредил на секретарката да върне документите и да се прекрати договорът. Заплатеният хонорар от 1200 лева бил върнат, след като Валентин Чолаков се обърнал за съдействие към Адвокатска колегия - Пловдив. 

"Обръщал съм се и към други адвокати, някои са започвали и са се отказвали, не знам по какви причини. Това дело го водя срещу велинградските мутри, а не срещу община Велинград" - заяви мъжът.

Повече за казуса гледайте в прикаченото видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Ограничават движението в Стария град
Фолклорно събитие ще разтърси Прослав
Известна рожденичка имаме и днес
Ако видите този мъж, веднага се обадете на полицията в Пловдив
Гладиаторска среща на емблематично място в Пловдив
Заместник-министър в Пловдив: 33 млрд. лева европейски пари е опо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).