Георги Титюков: Работим за нова вътрешноквартална улица, свързваща участък от бул. "Копривщица"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:31 / 01.10.2019
5043
"В моята програма район “Централен" е разделен на 15 микрорайона. В района има общи проблеми, които трябва да се решат, но има и специфични, които са характерни само за конкретния микрорайон. Готов съм да започна веднага работа по следните проблеми във вашия микрорайон 1, обхващащ карето между бул.“Васил Левски“, бул. "Марица“ и бул. "Копривщица“. Това каза Георги Титюков, кандидат за кмет на район "Централен“ от "Кауза Пловдив". И добавя:

"Най-належащите проблеми са свързани с инфраструктурата. Настилката на вътрешнокварталните улици и алеите в междублоковите пространства между улиците “Младежка", “Тракийски юнак" и бившето кино “Младост, и ул. “Загоре" 2-6 зад високите блокове е компрометирана и затова там ще се пресафалтира. Предвижда се подмяна на настилката от пътни ивици по ул. “Лука Касъров" с асфалт, за което има изготвен проект.

На ул. “Младежка", южно от блок 2-8, има нужда от нови тротоари и те ще бъдат направени. Освен това, на ул. “Младежка" 22, зад ул. “Прогрес" 13, ще бъде изграден паркинг. Най-важният обект е изграждането на нова вътрешноквартална улица, свързваща участъка от бул. "Копривщица“ №44 до №70-74.

Зелената система е важна част от програмата ми и затова обръщам специално внимание на озеленяването. В междублоковите пространства в микрорайона ще бъдат изградени поливни системи. Конкретен служител от ОП “Градини и паркове" ще отговаря за всяка междублокова градинка. От живущите в околните блокове ще бъде определен един отговорник, който ще отговаря за поддръжката и опазването на зеленото пространство и ще бъде назначен на граждански договор към Община Пловдив срещу заплащане.

Тъй като постоянната комуникация с гражданите е много важна, ще създадем Граждански съвет - трима представители на микрорайона ще бъдат избрани за негови членове. Идеята е този Граждански съвет да има работни срещи с кмета веднъж в месеца.

Коалиция "Кауза Пловдив“ е с номер 13 в бюлетината за кмет, кмет на район и общински съветници!".

Виж коментарите (0)

Още по темата (787):
07.02.2022 Беляшки се върна в община Пловдив
03.02.2022 Мирослав Беляшки: Не сме се карали с кмета, но ми е болно, че нещата не
вървят!
03.02.2022 Ексклузивно: Зико изгони началника на отдел "Канцелария на кмета и
протокол"!
09.12.2021 Съдът отхвърли жалбата срещу избора на Виктория Михайлова за кмет на
Калояново
25.11.2021 Мнение: Зико вече изцяло владее община Пловдив, заобиколен от послушковци
25.11.2021 Славчо Атанасов към Зико: Прекалено наведената поза в политиката не върши работа
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).