Георги Титюков: Не е лошо да се изградят обекти, които генерират приходи за града

Автор: Диана Бикова
Коментари (6)
10:10 / 24.12.2019
8242
Георги Титюков е роден на 10.10.1975 г. в гр. Пловдив. Средно образование е завършил в Техникум по строителство и архитектура "Й. Николова" - специалност "Геодезия, фотограметрия и картография". Висше образование е завършил в ПУ "П. Хилендарски" - специалност "Корпоративни финанси". Магистър по макроикономика.

От 1996 г. работи в местната администрация. След местните избори през октомври/ноември 2019 г. започва четвърти мандат като заместник-кмет на община Пловдив, с ресори "Спорт и младежки дейности".

2019 г. може би е най-лесна за оценка, тъй като имаше избори и там оценката я дава Негово величество гражданинът на Пловдив, казва в интервю за Plovdiv24.bg заместник-кметът Георги Титюков

В предишния мандат, освен за спорт и младежки дейности, Титюков отговаряше и за социалната политика на община Пловдив. От 27 социални услуги в началото, сега има 56, а през отиващата си година са стартирани още 11 такива. Само през 2019 г. са привлечени доста сериозни средства по проекти в социалната сфера. 

След одобряването от Общинския съвет на новата структура на община Пловдив, Титюков ще отговаря само за спорта и младежките дейности. 

Пловдив беше домакин на редица престижни международни спортни турнири, световни и европейски първенства, отчита зам.кметът. В дирекция "Спорт и младежки дейности" са регистрирани 123 спортни клуба, които развиват над 40 вида спорт и които се подкрепят ежегодно. В сферата на младежките дейности се реализират програма "Пловдив за младите", очаква се напролет да бъде одобрен нов проект на Младежкия център, който беше изграден с безвъзмездна финансова помощ по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. 

В спортната сфера са изготвени няколко проекта, които са със строително разрешение, но реализацията им зависи от това дали ще има финансиране. Това са: спортната зала на ЕГ "Иван Вазов" /Руската гимназия/, басейн "Младост", спортен комплекс "Дунав", пристройката на лекоатлетическото хале зад стадион "Локомотив", физкултурен салон на училище "Екзарх Антим I" и др.

Вероятно ще се работи и по екопарк "Марица" - т.нар. дублиращ гребен канал. Там предстоят отчуждителни процедури за терен от около 12 декара, собственост на английски инвестиционен фонд. Той е оценен на 1.350 млн. лв. 

Зам.-кметът Георги Титюков, който е председател на ПП "Кауза Пловдив", коментира предложението на ЕИБ за кредитна линия до 120 млн. Според него, първо е важно да се определят обектите, за които са нужни пари. Той смята, че не е лошо някои от обектите да генерират приходи на града, като басейн "Младост", екопарк "Марица". "Знаете, че на световно първенство идват 3000-4000 души, от страни с много висок стандарт. Десет дни стоят тук - хотели, ресторанти, сувенири, магазини..."

Титюков коментира базата на двата пловдивски гранда "Ботев" и "Локомотив". Той е категоричен, че чрез диалог с представителите на двата клуба трябва да се намери решение на проблемите им. Стадион "Пловдив" може да се изгради наново с държавно финансиране, ако бъде одобрена съвместна кандидатитура на балканските страни за световно първенство по футбол. 

Решението за концесионна такса от 100 лв. е одобрено от Общинския съвет, припомни зам.-кметът, но подчерта, че трябват последващи решения, конкретни за всеки отделен казус, които може да отнемат около 6 месеца.

Георги Титюков разказва за уникалния конкурс "Млад предприемач" с парични награди за първите четири места. Две трети от призьорите са развили още повече първоначалната си идея, а някои са разраснали бизнеса си и дори имат по 10-12 служители.

Зам.-кметът сподели и какви проекти подкрепя общината по програма "Пловдив за младите".

В края на интервюто Георги Титюков отправи своето пожелание към читателите на Plovdiv24.bg.

Цялото интервю гледайте във видеото.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (6)

Още по темата (24):
01.01.2020 Най-грозните зверства и смъртоносни инциденти в Пловдив!
01.01.2020 Знаковите съдебни дела и разправии в Пловдив за 2019 г.!
01.01.2020 Помните ли? Всичко това се случи в Пловдив през декември!
31.12.2019 Пламен Панов коментира какви са концепциите му за културата, археологията и туризма
31.12.2019 Йордан Ставрев: Обмисляме общ план за видеонаблюдение на целия Пловдив
30.12.2019 Помните ли? Всичко това се случи в Пловдив през ноември!
Още новини от Новини от Пловдив:
Заради непрекъснат тормоз в Пловдив жена предоставя спалнята си н...
Пловдивчанка се възмути от мръсотията в градския транспорт
Водачите на листите на "БСП за България" откриха предизборния си ...
Страхотен кадър показва аристократичен Пловдив отпреди 70 години
Шофьор сътвори поредната глупост заради "Бермудския триъгълник" н...
Пловдивски район се подготвя за сериозни ремонти за 350 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).