Гарнизон Пловдив набира войници, вижте позициите и сроковете

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
08:35 / 07.04.2019
5742
68-ма бригада "Специални сили" набира войници, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Разкрита е процедура за 42 войнишки длъжности за приемане на военна служба на завършили граждански, средни или висши училища в страната и чужбина. Вакантните длъжности са във военни формирования на гарнизон Пловдив. Търсят се радиотелеграфисти, сапьори, санитари, шофьори и други, поясняват от информационната служба на МО.

Кандидатите могат да подадат заявление до командира на 68-ма бригада "Специални сили" чрез структурите на Централно военно окръжие до 18 юни. Конкурсът ще се проведе на 25 и 26 юли и е съставен от изпит по физическа подготовка, тест за обща култура от 100 въпроса, както и събеседване с кандидата. Физическата подготовка цели да тества качества като сила и издръжливост и включва лицеви опори, коремни преси, бягане совалка 10х10 м и крос 1000 м, по нормативи. Балът за класиране на кандидатите се формира от точките на изпита по физическа подготовка и теста за обща култура, оценката от дипломата, като се добавят точки, ако кандидатът има висше образование, ако е бил на военна служба, ако притежава военноотчетна специалност, ако владее английски език и т.н.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Ако днес сте решили да ходите за чорапи в Турция, не ходете!
Започва последният етап на най-новата улица в Пловдив
Бойко Борисов и Цвета Караянчева оглавиха листите на ГЕРБ-СДС за ...
Порой се изля над Пловдив
Предупредиха жителите на район в Пловдив заради този мъж
Безплатна "синя зона" в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).