Г-3 можело да подкрепи Гергов за кмет

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:33 / 28.08.2007
3256
НДСВ продължава консултациите с политическите сили и номинирани вече личности за кмет на Пловдив, каза заместник-председателят на партията Милен Велчев, цитиран от Dir.bg.

По думите му, все още няма вътрешнопартийно решение за окончателния вариант за участие в изборите - собствен кандидат, подкрепа за независим, или на коалиционно предложение. Ще подкрепим или издигнем програма за управление, която се основава на либералните ценности на НДСВ, сред които са прозрачност, недопускане на корупционни практики и програми за проекти, които ще доведат до трансфер на средства от европейските фондове за Пловдив, поясни Велчев. По думите му, за целта партията ще използва като ориентир за обективната обстановка в града собствено социологическо проучване, което се очаква да бъде готови до дни. В рамките на тройната коалиция не се водят разговори за обща подкрепа на бизнесмена Георги Гергов за Пловдив, както и за което и да е друго населено място, заяви Велчев. Той добави, че евентуалната кандидатура на Гергов ще бъде силна и ще наложи допълнителни консултации както със самия него, така и с партии, които биха били готови да го подкрепят. Велчев не изключи възможността тройната коалиция да се обедини около Гергов, както и подкрепата да бъде разширена с други политически сили. За общините Раковски, Садово и Сопот кандидатите на НДСВ са ясни, ще бъдат подкрепени досегашните кметове - Франц Коков, Марин Йосифов и Веселин Личев, отбеляза Велчев. На различна степен на готовност за подкрепа са Димитър Василев за община Родопи, Тошко Стоев за Карлово, Иван Маджаров за Първомай. Любомир Наков е в центъра на преговори в Асеновград, очаква се широка подкрепа за Недялка Чалъмова за Куклен, а в Кричим се водят разговори с ВМРО за обща подкрепа на досегашния кмет Васил Кузов. Велчев припомни, че вътрешнопартийният срок за номиниране на кандидати за районни и общински кметове, както и за кметове на населените места, е 5 септември. Предложенията на местните структури ще бъдат обсъдени след това от националното ръководство на НДСВ и политическия щаб.


Виж коментарите (0)

Още по темата (518):
24.01.2009 Юруков: Бареков ми предложи медиен комфорт срещу издигането на олигарх за кмет на Пловдив
31.12.2007 Няма да има досъдебно производство за купуване на гласове в Пловдив
10.12.2007 Захари Георгиев обвини за провала предизборния си щаб
12.11.2007 Йордан Бакалов: 40 са съветниците на СДС в областта
09.11.2007 Отложиха делото на партия "Ред, законност и справедливост"
09.11.2007 34 станаха жалбите срещу изборните резултати
Още новини от Новини от Пловдив:
Процесуални пречки спънаха делото за убийството в Скутаре
Отложиха затварянето на кръстовище в южната част на Пловдив
Снимка от Пловдив стана повод за оживена дискусия
Тя оцеля след жесток удар в Пловдив. Ето как е днес Карина, която...
Прокуратурата съобщи за кървава сцена в Пловдив
Ексклузивно: Бутат един от стадионите в Пловдив и го правят парк?...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).