Фирми газят зелени площи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
11:18 / 27.07.2010
3547
От 5 до 10 хиляди лева глоба може да отнесе фирма "Драгиев и Ко" за безобразното състояние на зелените площи, които мачка при прекарването на водопровода по бул. "Шести септември", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Извършените нарушения бяха констатирани днес от директора на "Градини и паркове" Иван Георгиев и главния експерт от дирекция "Екология" Петя Николова. Проверката е разпоредена лично от Славчо Атанасов, който при вчерашната обиколка из града е побеснял при гледката на колелото преди моста на Адата. Върху зеленото островче били натъркаляни водопроводни тръби и друга техника и растителността - грубо изпомачкана.

"Не е само това. По тревните площи по целия булевард "Мария Луиза" има валяци и фургони. Прекъсната е системата за капково напояване. Това е истинско безобразие, не може така да се подиграват с труда на хората - едни да градят, други да рушат", бесен беше и Георгиев, който напомни, че миналата година за озеленяването на кръговите бяха похарчени 60 хиляди лева.

Представители на фирмата ще трябва да представят цялата документация по договора с ВиК, за да се види предвидено ли е в него възстановяване на растителността. Работниците от "Драгиев и Ко" обясниха, че ще възстановяват разделителните ивици до запръстяване. Петя Николова каза, че размерът на глобата ще бъде уточнен след пълното запознаване с подписаните клаузи и след установяване на щетите от нарушенията.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(C) ПОТВ

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Претърсиха обитаван от пловдивчанка имот в близко село, находката...
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Луксозен хотел си направи незаконен паркинг в сърцето на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).