Фалшиво такси мами пловдивчани, имитирайки известна фирма

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
17:14 / 20.06.2017
10985
Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Ивайло Ж., на 43 г., за това, че при условията на продължавано престъпление, без съгласието на притежателя на изключителното право използвал промишлен дизайн без правно основание - престъпление по чл. 172б ал.1 във връзка с чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Ивайло притежавал два леки автомобила, които били оборудвани за извършване на таксиметров превоз на пътници. Той разполагал с необходимите документи за извършване на този вид услуги и упражнявал търговска дейност. На 11 април 2016 г. в Пловдив, свидетелят А.Р. се качил в таксиметров автомобил, управляван от обвиняемия Ивайло. Клиентът използвал редовно коли, които били обозначени със зелен стикер с надпис на фирма за таксиметрови превози с адрес в Пловдив, както и телефон за връзка. Свидетелят пътувал редовно по един и същи маршрут. 

В конкретния случай му направило впечатление, че обвиняемият Ивайло поискал за изминатото разстояние доста по-голяма сума от обичайната. На 28 ноември 2016 г. в Пловдив свидетелката М.И. също наела таксиметров автомобил, управляван от обвиняемия Ивайло. Още докато пътували, установила, че сумата на апарата расте доста бързо, а след това разбрала, че се е качила в автомобил със стикери, имитиращи тези на ползваните редовно от нея таксиметрови автомобили. 

За двата случая били подадени сигнали, като било установено, че обвиняемият Ивайло никога не е работил във фирмата и оттам на са му предоставяли техния знак за таксиметрови услуги. По делото е установено, че използваният от обвиняемия стикер се различавал от този на фирмата само по една буква и цифра, но повтарял изписването, цветовото съчетание на дизайна и почти еднаквото подреждане на цифрите и буквите.  

Стикерите били поставени върху магнитна подложка върху предния и задния капак и са били иззети като веществени доказателства. По делото е представено свидетелство за регистрация на промишлен дизайн в Патентното ведомство със срок на закрила до 2026 г. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи първо заседание по делото.


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).